De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2019.

Dat deden ze! Bekijk hier alle afleveringen.

Tot aan 2020 worden we getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Marjolein Lensink.

Marjolein is geboren en getogen in Zaandam en voelt zich ook echt met de Zaanstreek verbonden. Met man en honden woont en werkt ze aan de Zaan. Over de foto’s:

“Het gaat om het standpunt, wat wil je laten zien, en hoe weinig heb je daarvoor nodig. Dat is het idee achter de meeste van mijn foto’s. Ik fotografeer alleen met mijn mobiel.”

Haar foto’s zijn te zien op www.marjoleinzaandam.nl en op Instagram.

1. Zaans Huis in Koog aan de Zaan.

 marjolein_lensink_de_orkaan_dec19

Foto 2. Koe in de wei. Ik zat op de grond, omringd door allemaal nieuwsgierige koeien. Het was een prachtig uitzicht.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec192

3. Om deze foto te maken kreeg ik hulp van mevrouw spin. Zij maakte een web precies zo dat ik daar mooi dit Esdoornzaad-duo in kon hangen.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec193

Foto 4. Sneeuwklokjes. Een extreem laag standpunt maakt de sneeuwklokjes groot en je kunt ze mooi van onderaf bekijken. Ik zet mijn telefoon daarvoor op selfiestand en leg hem op de grond 🙂

marjolein_lensink_de_orkaan_dec194

Foto 5. De reiger bij de Boet in Zaandijk laat zich niet afschrikken door zijn plastic evenbeeld. Hier was het spannend om te kijken hoe dichtbij ik kon komen. Al fotograferend kom ik dichterbij, dit is de laatste foto voordat hij wegvliegt.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec195

Foto 6. Hond Tobias. Eigenlijk ging het me om het uitzicht op het strand van Wijk aan Zee, maar Tobias heeft de onhandige gave om altijd door het beeld heen te lopen. Eigenlijk was het dus een mislukte foto, maar hoe langer ik er naar keek hoe leuker hij werd.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec196

Foto 7. Kinderdagverblijf de Koppoter in Koog aan de Zaan. Al jaren loop ik hierlangs maar pas nu stond ik op het juiste moment stil en zag hoe perfect de schildering op het gebouw overgaat in de bomen erachter.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec197

Foto 8. Het overdekte voetbalveld op sportpark Kalverhoek. Een fotografische smulpartij :-). Mooie lijnen en van zo dichtbij een mooi abstract ding. Van veraf een soort misplaatst ruimteschip in de polder.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec198

Foto 9. Tuinieren. En ook al is dat best een leuk werkje, als er fotografisch ook nog wat mee te doen is dan moet het onkruid toch echt even wachten 🙂

marjolein_lensink_de_orkaan_dec199

Foto 10. Op het juiste moment omhoog kijken levert soms prachtige plaatjes op. Dit huis in Zaandijk met saaie blinde muur maakt met de aankomende wolkenband een prachtige vlakverdeling. Daar word ik dan echt blij van.

marjolein_lensink_de_orkaan_dec1910