21 noodwoningen naast Sporthal Oostzaan

In twee a drie maanden moet het terrein naast Sporthal Oostzaan aan de Twiskeweg voorzien zijn van 21 tijdelijke woningen die bestaan uit 32 woonunits. Het gaat om vier rijen van acht units die drie meter breed en zeven meter lang worden. 

Eerder was sprake van noodwoningen aan Skoon, maar nu wordt toch gekozen voor het groene veld tussen de sporthal en het gebouwtje van Recreatieschap Twiske-Waterland aan De Noorderlaaik 1. De paaltjes die nu het begin van het Twiske en het fietspad markeren zullen worden verwijderd. 

De noodwoningen/containers die nu nog in Den Helder staan opgeslagen zullen in het groen worden voorzien van een ‘ecologische look and feel’. Concreet betekent dit dat er Hedera tegenaan geplant zal worden. 

De beoogde buren van de sporthal waren nog niet op de hoogte van de komst van de maximaal 62 nieuwe bewoners. 

Een vergunningsprocedure moet nog gestart worden, maar met het ‘staatsnoodrecht’ in de hand kan er een noodprocedure worden gestart. Binnenkort zullen belanghebbenden geïnformeerd worden. 

Volgens de gemeente gaat het vooral om de opvang van vrouwen met kinderen: “Allereerst voor Oekraïense vluchtelingen, maar in latere fase ook voor de andere doelgroepen.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Dirk Schouten

    Let op, hier de start van woningbouw in Twiske. Stukstof en veiligheid ook punt van aandacht!!

  • Jantje Vastenhouw-Klop

    Waarom ‘tijdelijke’? noodwoningen in Natura 2000 gebied het Twiske als dit mogelijk ook elders in Oostzaan gerealiseerd kan worden? Zijn particuliere grondeigenaren al benaderd bijvoorbeeld?
    En wat zijn de huurinkomsten voor het recreatieschap Twiske-Waterland mbt de verhuur van haar gepachte gronden voor deze ‘tijdelijke’ woningbouwgrond?
    Transparante communicatie lijkt gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *