24 uur gratis fietsparkeren bij station Zaandam, stalling wordt ‘onbemand’

Voor de beheerders van de fietsenstalling bij het station Zaandam was het gister de laatste dag. Van maandag 25 tot vrijdag de 29e wordt de stalling verbouwd tot een 24-uurs ‘selfservice’ stalling.

Alleen fietsers met een OV-pas kunnen vanaf vrijdag nog in de stalling, de eerste 24 uur is gratis. Daarna moet 50 ent per dag worden afgerekend met de betaalpas.

De stalling gaat dus zonder personeel werken. Tot gister werd de stalling beheerd door werknemers van Rataplan.

OV-fietsen zijn voortaan 24 uur per dag (ook met pasje) beschikbaar, maar het huren van ‘gewone’ fietsen is niet mogelijk, ook kunnen er geen reparaties worden verricht.

In de eerste ‘onbemande’ week is een service-medewerker in de stalling om vragen te beantwoorden.

Romkje Mathkor van GroenLinks stelt vragen over de ontwikkeling:

“Naar ons idee wordt het bewaakt stallen of het huren van een fiets praktisch onmogelijk bij station Zaandam. En dat in een stad van meer dan 150.000 inwoners.”

Het pasjessysteem dat wordt ingevoerd is voor mensen die slechts incidenteel de fiets willen stallen onbruikbaar, veel ouderen hebben moeite met een dergelijk pasjessysteem volgens Mathkor.

Van de ambitie van Zaanstad om het fietsverkeer te stimuleren komt zo weinig terecht aldus GroenLinks. De partij wil dan ook dat het college in gesprek gaat met de eigenaars van de fietsenstalling om deze maatregel ongedaan te maken of aan te passen.

Voor de toekomst vreest GroenLinks nog meer problemen als de markt gaat verhuizen waardoor en fietsparkeerplekken op het Rustenburg en de Rozengracht verloren gaan.

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *