25 jaar De Hooimaker: extra feestelijke Tuindagen en concert

Op 4 en 5 juni staan de tuindagen van De Hooimaker in Assendelft in het teken van het 25-jarig jubileumfeest.

Wat begon in een ruimte achterin de verbouwde stal van de boerderij van Jaap Jan Bleeker en Tineke Volkers, is in 25 jaar uitgegroeid tot een heuse winkel met showtuin, waar ze handgemaakte tuindecoratie van glas en keramiek en duurzame Finse tuinmeubelen verkopen. Sinds 2013 maakt ook een zorgatelier, waar kleinschalige dagbesteding wordt geboden, deel uit van De Hooimaker.

Vanwege het jubileum is de winkel voorzien van een nieuwe inrichting en een nieuw assortiment, zoals de speciaal voor De Hooimaker ontworpen mondgeblazen glazen tuindecoratie. De tuindagen, die inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement zijn geworden, zijn dit jaar extra feestelijk.

foto De Hooimaker

De feestcommissie. Vlnr: Tineke Volkers, Carolien Habraken, Annemarieke van Zijp, Jaap Jan Bleeker. (Foto: Dirk Jongejans) Lotte Bleeker ontbreekt op de foto.

Bezoekers kunnen zich niet alleen vergapen aan producten die in diverse kramen worden aangeboden, maar er zal ook een rondleiding worden gegeven door de ecologische tuin en er is op beide dagen om 13:30 een muzikaal optreden: op zaterdag accordeon en zang en op zondag hang (percussie). Ook iets te eten en drinken zal niet ontbreken.

Van de verkoop van de glazen tuindecoratie zal 25% worden gebruikt voor een nieuwe activiteit voor het zorgatelier. Doel van de opbrengst is de aanschaf van een oven, om het glas van gesneuvelde glazen voorwerpen te hergebruiken door middel van glasfusing (een techniek waarbij stukjes gekleurd glas samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten). Een mooi voorbeeld van het ‘samensmelten’ van creativiteit, activiteit en duurzaamheid, kenmerkend voor De Hooimaker.

Tuindagen 2

Om het jubileum extra mee te vieren kun je ook naar het tuinconcert op 12 juni met Ierse/Keltische muziek, verzorgd door Aisling Urwin en André van der Hoff.

Feestelijke Tuindagen bij De Hooimaker: zaterdag 4 juni 10:00-17:00 uur en zondag 5 juni 11:00-16:00 uur.
Tuinconcert: zondag 12 juni om 15:00, €17,50 (nog enkele plaatsen vrij: 075-6873452).

Hier vind je meer informatie.

Door Orkaankracht Sandra Looren de Jong 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *