25 jaar Kapiteinskoor, persbericht 1:1

We doen het zelden en dan nog meestal met tegenzin. Persberichtje copy/paste… maar deze keer kunnen we er niet onderuit, de tekst is raak, de informatie correct, de loftuitingen op z’n plaats. Hier komt-ie (inclusief de kop in kapitaal, in hoofdletters en onderstreept):

BOEKPRESENTATIE KAPITEINSKOOR

“Met trots presenteert het Kapiteinskoor op 10 Juni a.s. het boek ‘een kwart eeuw Kapiteinskoor’ geschreven door Ron Couwenhoven. Eén van de oprichters van het koor in 1996. Het boek beschrijft de roerige en frivole belevenissen van het koor, vanaf de oprichting tot aan nu. Het koor heeft inmiddels meer dan 700 optredens in binnen en buitenland verzorgd, en telde in de hoogtij dagen meer dan 100 koorleden die de Nederlands talige zeemansliederen ten gehore brachten.
Het is een prachtig boek geworden met talrijke foto’s en boeiende anekdotes van de afgelopen 27 jaar. Zo’n 250 Kapiteins hebben geschiedenis geschreven, vele van hen zullen in dit boek terug te vinden zijn. Even als verschillende evenementen waar ‘Zingen op de Zaan’ natuurlijk met kop en schouders bovenuit steekt. De organisatie hoopt op de komst van vele oud leden die ook nieuwsgierig zijn naar het boek.

Het eerste exemplaar zal uitgereikt worden aan de burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming. De happening vindt plaats in het Tolhuys aan de Zaan ( Westzijde 216 te Zaandam ) tussen 14.00 en 17.00 uur met optredens van Benjamin van der Logt, Laurens van Rooijen, Daan de Groot en Rinke van Sante, Mark Enthoven en natuurlijk het Kapiteinskoor zelf. Rond de klok van 15.30 zal het boek gepresenteerd worden.”


Meer weten? Kijk bij www.kapiteinskoor.nl

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Bert Versteeg

  Als oud lid , ik was tussen 1999 en 2013 lid van het koor, kom ik zeker naar de boekpresentatie!
  Het lijkt me leuk om weer leden en oud leden te ontmoeten met wie ik zo vaak heb opgetreden.
  Zingen op de Zaan was natuurlijk één van de hoogtepunten maar er zijn zoveel leuke en bijzondere optredens geweest.
  Ik noem alleen maar onze trips naar Weissensee in Oostenrijk waar we te gast waren bij de alternatieve Elfstedentocht.
  Ook Sail Hichtum, een door het koor georganiseerd evenement in het gehucht Hichtum vlak bij Bolsward, Sail Amsterdam, Sail Den Helder,de jaarlijkse Sinterklaastoer, het nachtoptreden in het Kurhaus in Scheveningen, de optredens in Hillegom en Dronten voor de ouderen van de ABN Amrobank , de optredens op riviercruiseschepen in Rotterdam, de trips naar Hollum op Ameland, het optreden voor een paar meerkoeten in Elahuizen, diverse korenfestivals, de jaarfeesten, korenfestivals in Paradiso, de jubileumconcerten in het Zaantheater en de optredens in de Kapiteinshut op Koninginne- en Koningsdag behoren zeker tot de hoogtepunten in de 13 jaar dat ik lid was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *