29 augustus, Wilhelminapark Wormerveer: Zaanfolk

Op zaterdag 29 augustus staan het Wilhelminapark en café De Melterij in Wormerveer in het teken van Zaanfolk. Meer dan 10 artiesten treden op. Overdag in het park en ’s avond in De Melterij.

Het festival is een combinatie van de maandelijkse folksessies in café De Melterij en de zomerse muziekevenementen in het park. Voor het festival zijn vooral lokale bands uit de Zaanstreek en omgeving zijn geselecteerd.

Op het programma staan ‘feestelijke’ folkbands als Kavel 57 en de Band Zonder Toekomst. Daarnaast treden op Sunny Voices en Outcider (Keltisch georiënteerde koren). Er is Schotse folk van Hailander en Ierse folk van Dockside, Cripple Oak en O’ Branons; vier-stemmige country & folk (4SomeFolk), Americana (Camp) en energieke folk uit alle windstreken (’t Gevolg).

zaanfolk_logoNaast bovenstaande programmering is er in het park een tweede podium gereed als Open Podium (aanmelden op zaanfolk@gmail.nl) en als plek voor Zaanfolksessies: akoestisch, zittend rondom een tafel, waarbij eenieder met instrument of zangstem mag aanschuiven.

Op het festival terrein is genoeg te doen voor de jongste muziekliefhebber. Een verzameling oud-hollandse spelen ligt klaar voor gebruik, er wordt geschminkt en bij de hooibalen is het heerlijk toeven onder het genot van een hapje en drankje. Folk is “family-proof”, dat blijkt!

Het Zaanfolk Festival wordt ’s middags om 14:00 uur geopend in het Wilhelminapark in Wormerveer. Het festival gaat in de avonduren verder in café De Melterij.

zaanfolk poster

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *