Of het een record is weten we niet. Maar een soort van ‘mijlpaal’ was het wel. Alle zes roltrappen in het stationsgebied van Zaandam waren buiten werking en de lift aan de westkant van het station was defect.

Aan de westkant van Zaandam is het stationsgebied nu ontoegankelijk geworden voor mensen die slecht ter been zijn, een kinderwagen meenemen, in een rolstoel zitten of zich met een rollator moeten verplaatsen. Zowel de lift (foto boven) als de roltrap werken niet meer. De lift is volgens Orkaan-lezers al langer stuk. Op de Defect-sticker (“Wij werken aan spoedig herstel”) kan de reparateur wel een datum noteren, maar daar is wijselijk vanaf gezien. Je kan er niet komen als je afhankelijk bent van lift of roltrap, je komt er ook niet meer weg.

De beide roltrappen op het Stadhuisplein waren ook buiten werking. Maar dat is eerder regel dan uitzondering. De roltrap van het Stadhuisplein naar het busstation is al maanden met een hek afgesloten, alsof de kans dat die ooit nog zal gaan werken, zo goed als uitgesloten is.

De beide roltrappen op de perrons deden het vanavond ook niet.

Werkte er helemaal niks? Volgens ons werkten de liften in het station wel en kon ook de lift naast de roltrappen op het Stadhuisplein gebruikt worden. Ook de lift bij het busstation werkte.

Door Piet Bakker. Foto: De Orkaan.