350 kijkers in de opvang in ’t Veldpark

Net voordat de eerste vluchtelingen arriveren, zagen het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers en de gemeente ZNSTD nog kans om belangstellenden een uurtje rond te leiden langs de paviljoens in ’t Veldpark. 

Maandagavond tijdens de voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden bleek dat daar behoefte aan was. Vanochtend tussen 11:00 uur en 12:00 uur namen 350 mensen een kijkje achter de hekken. 

De beveiliging en politie hoefden niet in actie te komen, de sfeer was prima en de zon scheen.

Veldpark tv.jpegGemopper 
Hier en daar klonk gemompeld gemopper bij het zien van een paar stoelen die lekkerder leken dan de stoelen thuis, twee tv’s die groter waren dan de tv’s thuis (maar dan weer niet met 500 man gedeeld hoefden te worden) en WC’s, waar die mensen toch niet aan gewend zouden zijn.

Geïnspireerd 
Ook waren er mensen die direct geïnspireerd raakten om te helpen. Een meneer zou zijn zoon vanmiddag meenemen om een bal over het hek te gooien, een andere meneer die ooit schilderde overwoog zijn oude passie weer op te pakken om de mensen wat kleur te brengen, en de teller van vrijwilligers die vanuit de Noorderkerk willen helpen stond al op 94.

veldpark vluchtelingen

Strenge controle in Budel
Vanmiddag al zullen de eerste tijdelijke bewoners per bus arriveren. De mensen komen uit het aanmeldcentrum in De Nassau Dietzkazerne in Budel, die is ingericht om Ter Apel in Groningen te ontlasten. De controle in Budel is streng. Bekijk reportage van Omroep Brabant.

Hier een korte video over de rondleiding:

Gedoog 
De gemeente heeft vandaag een omgevingsvergunning afgegeven, het is een bijzondere vorm, namelijk een gedoogbesluit voor de periode tot 16 december 2015. Bij een officiële vergunning is er een periode waarbij bezwaar aangetekend kan worden. Dat is in deze bijzondere situatie niet mogelijk.

Op de YouTube-pagina van de gemeente verscheen ook een film-impressie:

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *