388 woningen gepland op VVZ-terrein

Voor het VVZ-terrein zijn plannen gemaakt voor 388 nieuwe woningen. Als alles volgens schema verloopt kan er in de tweede helft van 2017 begonnen worden met de bouw.

Bovendien zijn er al ideeën voor woningbouw op het terrein van Zaanlandia waardoor verhuizing van “de zwartjes” noodzakelijk is. Ook tennisvereniging De Gouw zal dan moeten verdwijnen.

Het is nu nog een verlaten voetbalveld vol voorjaarsbloemen, en het was ooit de beoogde plaats voor Chinatown Zaandam. Binnen twee jaar zou een moderne woonwijk met 388 woningen vlak naast de rotonde kunnen verrijzen.

De Ontwikkeladviseur BV uit Westzaan wil samen met het Hoofddorpse Timpaan de helft van het sportpark Oostzijderveld ontwikkelen. Er zijn 316 appartementen en 72 eengezinswoningen gepland waarvan 30% sociaal (koop), 45% middelduur (huur en koop) en 25 % duur (koop).

Het gebouw op de hoek wordt 15 verdiepingen hoog. Ook bedrijven zou zich in de panden kunnen vestigen.

Het gaat in eerste instantie om het rode gebied links op de kaart.

vvz kaart

Het VVZ-terrein is dus fase 1. In fase 2 zou de rest van het gebied waar nu tennisvereniging De Gouw en voetbalclub Zaanlandia zitten, bebouwd moeten worden (zie onder).

vvz terrein 2

De goedkopere huizen komen aan de randen, de duurdere types in het midden van het terrein.

De grootste problemen van het gebied is geluid: aan de ene kant de rotonde met alle toegangswegen, aan de andere kant de Hoornse lijn. Er zijn dus “geluidsreducerende maatregelen nodig” terwijl er voor de woningen aan de spoorzijde en wegzijde een besluit moet komen om hogere geluidswaarden dan normaal toe staan.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Leonardo

  Lekker dan eerst die torenhoge muur van de koning davidstraat voor me neus van 15 etages hoog, en dan straks ook aan de overkant 15 etages hoog. Dan heb ik straks geen uitzicht meer! En hebben ze nagedacht over de brandweer die heel vaak loeiend de deur uit gaat, en er regelmatig een ambulance langsrijdt.
  Ik zie het niet zitten.

 • Kees

  Wel weer eigenaardig. De woningen kunnen op grond van achtergrond geluid niet gebouwd worden. Nu jammerdan verhogen we de geluidsnormen en de mensen die er gaan wonen hebben de rest van hun leven last van geluidsoverlast zoals het in heel Nederland gaat. Alles voor winst van overheid en project ontwikkelaars

 • Captain Chaos

  He… Op de site van de ontwikkelaar is het torentje maar zes hoog.. Hoe zit dat?

 • De Orkaan

  Deze impressies komen uit de officiële brochure van de ontwikkelaar die de gemeente meegestuurd heeft naar de raad. In de tekst staat “15 bouwlagen”.

 • Opa Hoogstra

  Allen schrijven gaan over geluid en hoogtes, wat denken jullie van de sportverenigingen (De Gouw en Zaanlandia ). De zeven honderd leden van ZAANLANDIA waarvan,
  Vier honderd JEUGLEDEN zijn, en nu een sportieve opleiding krijgen om straks niet op de straat te zwerven .Het politie apparaat scheeld dat veel
  werk.

  DE MOPPER PLOEG van Zaanlandia onderhoud nu nog steeds de oude aan vervaging toe zijnde gebouwen. Opa B.H.
  Zorg met spoed voor een beter accomodatie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *