44 appartementen aan de Zaan in Wormerveer

In de zomer van dit jaar moet begonnen worden met de bouw van het wooncomplex Zaanzicht dat aan het Zuideinde langs de Zaan in Wormerveer moet komen.

Er komen in de drie geschakelde gebouwen 44 appartementen met parkeervoorzieningen.

Op de site van KPO Planontwikkeling (vroeger Krämer Planontwikkeling) is een artist impression te zien van het plan aan het Zuideinde. Het gaat om drie gebouwen op de tekening waarvan het meest rechtse op de hoek van de Dubbele Buurt, Celebesstraat en Zuideinde staat.

Hieronder de volledige impressie op de site van KPO, waar sprake is van 44 appartementen. De bouw moet in het 3e kwartaal van 2016 beginnen, eind 2017 moet het complex zijn opgeleverd (klik voor grotere versie).

impressie-zaanzicht-wormerveer

Bij architect Sarch/ Stam poseren de architecten voor het spandoek met dezelfde afbeelding, maar daar is sprake van 34 appartementen. Volgens KPO gaat het echter in totaal wel degelijk om 44 appartementen, dat is dan inclusief atelier-woningen.

Zuideinde

Hieronder een kaartje waar de plek van de nieuwbouw is aangegeven.

zuideinde

 

 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • harry de roo

  Zijn dit ook huur woningen ?

 • De Orkaan

  Jazeker, staat op spandoek: “middenhuur”.

 • Steph

  Gaan de huurwoningen via woningnet of kan je je ergens inschrijven??

 • De Orkaan

  probeer de projectontwikkelaar, link in bericht, bij contact staat hun nummer.

  • Annelies Kok

   Thijssen Makelaardijnkan hier meer info over geven heb prject ontwikkelaar gebeld en die weten nog niet of het huur of koop of een combi wordt. Het bord wat nog aan gevel hangt ks gedateerd.

 • Bas

  Jammer geen balkonnetjes aan de zaanzijde waar je met zijn 4-en buiten kan zitten.
  En wat een smalle ramen, zo wordt je zicht op de Zaan behoorlijk belemmerd.
  En dat lichte roze, op de noordkant daar komt algengroei op. Kan dat makkelijk schoongemaakt worden, anders wordt het snel armoedig.
  Linker gebouw vind ik nog leuk, middelste duizend in een dozijn en het rechter heeft een jaren 90 uitstraling. Jammer.

 • M Carper

  Wat ook een beetje jammer is, is hoe men met ons omgaat. Wij wonen in het pand dat gesloopt moet worden om de bouw van dit project mogelijk te maken. Toch hebben wij geen enkel bericht gekregen. Ik vind het heel respectloos dat wij niet op de hoogte worden gebracht. We wonen hier al 8 jaar en staan ingeschreven in de gemeente op dit adres, toch worden we waarschijnlijk zonder pardon op straat gedonderd, zodat men dit patserige gebouw neer kan zetten. Prachtig hoor maar rond eerst je zaakjes netjes af. We kunnen geen andere huurwoning vinden omdat de markt nogal vaststaat en er nauwelijks iets te huur is in Wormerveer. Of uberhaupt in Zaanstad. En nu mogen we ons de hele zomer druk maken of en wanneer we dakloos gaan worden. Ik weet wel, ik ga iedereen hiervan op de hoogte brengen want ik vind het een schande! De eigenaar van dit pand wil ons geen huurcontract geven, we hebben alleen een gebruikersovereenkomst. Tcoh was het genoeg om in te schrijven. Ik wil weten wat onze rechten zijn. Ik zou het fijn vinden als de orkaan mail wil doorsturen als er mensen zijn die ons kunnen helpen. Ik wil best iemand aanklagen maar ik weet niet wie en waarvoor. We weten niet meer wat we moeten doen en we zijn heel erg bang straks op straat te staan. Leuk hoor, zo’n nieuw pand! Dat het ervoor zorgt dat 2 mensen dakloos worden, ach, wat maakt het uit. Als Wormerveer maar mooier wordt en als men maar centjes kan verdienen!!!

 • Wim de Boerer

  anders kijk je even verder dan dat je neus lang is.
  http://www.funda.nl/huur/wormerveer/+5km/

  • M Carper

   Bedankt W ~`im maar mijn vriend en ik hebben beiden een wia uitkering en we hebben huisdieren. Dat zorgt ervoor 95% van alle verhuurders ons sowieso afwijzen,ook al hebben we een vast inkomen en zijn we nette, betrouwbare huurders.

   De hennepplantages die in de werkplaats zijn gevonden, daar waren wij niet verantwoordelijk voor! We hebben nu bewijs dat we onschuldig zijn, zelfs via dna bewijs, en hebben een brief gekregen van de politie dat we onschuldig zijn. Maar ik denk dat veel mensen in Wormerveer denken dat wij ‘die twee van die hennepplantages’ zijn. Mensen kijken alleen niet veel verder dan hun neus lang is.

   In feite is het onwettig om huisdieren te weigeren, dat valt namelijk onder de privacy en daar mag je geen eisen aan stellen en zelfs niet naar vragen. In Nederland hebben 1 op de 3 mensen een huisdieren maar de verhuurders vinden een derde van het aanbod niet interessant. Ik vind het een schande. Er loopt een petitie tegen maar ja, mensen vinden het belangrijker dat hun huis steriel blijft ofzo.

   Ik voel me steeds minder welkom in de wereld. En over een paar maanden, staan wij met onze huisdieren dus wel op straat als de eigenaar/verhuurder van dit pand ons niet wil helpen. Dan ga ik wel op de stoep voor het pand mijn tentje opslaan. Ik heb nu al aan zoveel mensen verteld dat we geen huurhuis kunnen vinden en de redenen waarom, ik denk dat mensen geen hart meer hebben. Zoek het maar lekker uit mentaliteit. Vind ik heel erg.

   Wij hebben beiden jaren in de zorg gewerkt, ik met gedragsgestoorde jongeren en heb me altijd ingezet voor anderen. Nu heb ik zelf hulp nodig en niemand ziet het of wil het zien. Maar als we dakloos worden, reken maar dat we dan in de Orkaan komen. Ik ga dat namelijk niet zonder heel veel tegensputteren accepteren.

   Hoe dat tegensputteren eruit gaat zien, weet ik nog niet, men heeft ons nog niet eens op de hoogte gesteld. Maar ik ga tegensputteren. Eerst je ouwe zaakjes afhandelen, die je niet goed hebt geregeld, voordat je met iets nieuws kan beginnen.

 • Rick

  Kijk evens verder langs de zaan,righting meneba/wessanen .daar is ruin te sat om te bouwen….

 • Wietse

  Helemaal voor woningbouw, er is een groot tekort, en dat zorgt voor een enorme tweedeling tussen starters en doorstromers.

  Maar dit kan gewoon niet waar zijn, een gedrocht van een roze gebouw met ontzettend onpraktische ramen. Dat er bouwbedrijven zijn die hier hun naam aan willen verbinden.

  Lijkt tegenwoordig wel een wedstrijd.

  Wie ontwerpt het lelijkste gebouw en krijgt het geplaatst.

  En lachen joh, die architect met dat moeilijke brilletje, als hij de fles wijn in ontvangst van zijn baas waar hij net een weddenschap van heeft gewonnen.

  De arme man had natuurlijk NOOIT verwacht dat er een gemeente zou bestaan waar dit door de welstandscommissie komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *