45ste Kermis Wielerronde van Oostzaan. Persbericht 1:1

Completer komen ze niet binnen. Dit persbericht van Wielerronde Oostzaan was zo verschrikkelijk af, dat we besloten het 1:1 online te zetten. Komt ie: 

Na 44 succesvolle edities in ‘het’ wielerdorp van Noord-Holland, is de 45ste Ronde van Oostzaan ook dit jaar weer in de Doktersbuurt van het mooie Oostzaan.
Wij zijn er weer in geslaagd om op zondag 6 augustus a.s. een spectaculair en mooi wielerprogramma te realiseren. De volgende koersen en vertier staan, vanaf 11.00 uur, op het programma:

Wij hopen lokale, regionale –en internationale toppers te begroeten op de startlijst van diverse wedstrijden. Deze mannen gaan 6 augustus strijden om bijgeschreven te worden als winnaar van de Ronde van Oostzaan. Daarnaast is er uiteraard één en al gezelligheid op ons wielerterras. Dit jaar wordt deze verzorgd door:
DJ Rien Zwaan van Sunset Drive.

Prominenten tegen ex-professionals in de “Grote Prijs Mirel Transport”
Evenals 5 jaar geleden zullen prominenten, zoals Hans Dral, Cor Koeman, Arjan Betlem, Richard van der Veekens en anderen, het op gaan nemen tegen oud-professionals. Niet een gewone wedstrijd, maar wederom een wedstrijd achter de solex.

Wij kunnen alvast de namen van de oud-professionals melden. Dit zijn: Erik Dekker, Maarten den Bakker, Richard Groenendaal, Rob Harmeling, Erwin Nijboer, Mathé Pronk, Leon van Bon, Max van Heeswijk, Bart Voskamp, Eddy Bouman, Jeroen Blijlevens en onze eigen Rick Flens.
Kortom, veel namen die in de jaren negentig en het begin van de 21e eeuw het vaderlandse wielrennen glans gaven. Voor Rick Flens betekent het overigens zijn eerste deelname in zijn eigen geboortedorp!!
De solexrijders zijn leden van Solexclub ’t Rolletje uit Akersloot.

Autoped Criterium
Tijdens de jubileumronde wordt de eerste stepwedstrijd van Oostzaan verreden. Dit wordt een criterium dat lekker ouderwets over klinkers gaat. De Autopedfederatie verzorgt vele wedstrijden en criteriums. Naast het Nederlands Kampioenschap waren er dit jaar onder andere wedstrijden in Westerland (17 juni), Nedereindse Berg (1 juli) en Lozen BE (9 juli).
En natuurlijk nu Oostzaan, tijdens de kermis.

Bewoners Doktersbuurt Oostzaan
Ook deze keer doen wij weer een beroep op de zeer gewaardeerde bewoners op en rond het parkoers, omdat, op de dag van de Ronde, het parkoers, als ook de tussenliggende straten, voor alle rijverkeer zal worden afgesloten. De straten zullen vanaf 9.30 uur afgesloten zijn. De afsluitingen zullen gehandhaafd blijven tot alle wedstrijden zijn beëindigd.

Sociale media
Uiteraard zijn wij ook actief op de sociale media. Kijk op onze website of volg ons via Twitter. Maar even gluren op Facebook is natuurlijk ook een mogelijkheid. Voor vragen, opmerkingen en ideeën zijn wij altijd te benaderen via ons e-mailadres info@rondevanoostzaan.nl

Programma;
11.00 uur Sportklasse (50 KM)
12.30 uur
Autoped Criterium
14.00 uur Solexrace 1e en 2e manche
Oud-professionals en Prominenten in de “Grote Prijs Mirel Transport”
14.45 uur Elite/Belofte/Amateurs (80 km)
16.30 uur Finale
Oud-professionals en Prominenten in de “Grote Prijs Mirel Transport”

Parkoers: Doktersbuurt. Start/Finish locatie: Dr. Boomstraat
Permanence: Theatercafé The Try-out, Kerkbuurt 8 te Oostzaan
Kleedkamers: Oostzaanse Football Club O.F.C Twiskeweg 8 1511 BZ Oostzaan
Toegang: Gratis

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *