500 Zaanse ansichtkaarten

Wie “ansichtkaarten Zaandam”, “ansichtkaarten Westzaan” of ‘ansichtkaarten Wormerveer” intikt bij Google, vindt probleemloos tientallen mooie historische beelden.

Maar via deze Ansichtenbeurs gaat het net even sneller en vind je vrij veel, bijna 500 Zaanse kaarten zo op het eerste gezicht.

Het waren er 30 van Wormerveer, 24o van Zaandam, 11 van Jisp, 7 van Wormer, 25 van Westzaan, 70 van Zaandijk, 30 van Assendelft, 60 van Krommenie, 2 van Knollendam, 4 van Oostzaan, 1 van Krommeniedijk, 45 van Koog aan de Zaan. (Zaanstad: 0)

PS: De Orkaan heeft zelf een eigen Zaanse Ansichtkaarten-pagina op Pinterest.

Deel dit artikel:

4 reacties op 500 Zaanse ansichtkaarten

 1. Sander Wegereef schreef:

  En wie nog meer oude foto’s en ansichtkaarten van de Zaanstreek wil bekijken, kan natuurlijk altijd terecht bij het Gemeentearchief Zaanstad: archief.zaanstad.nl.

 2. De Orkaan schreef:

  Klopt, maar zoeken op “ansichtkaart” of “ansichtkaarten” levert maar een stuk of 30 resultaten op, er zitten veel meer kaarten in het archief maar het is ons niet gelukt om die in één keer eruit te krijgen.

 3. Sander Wegereef schreef:

  En daar staat deze medewerker van het gemeentearchief weer even met beide benen op de grond! 🙂 Een zeer terechte opmerking!

  Wie op archief.zaanstad.nl ‘Afbeeldingen en kaarten’ aanklikt en vervolgens onder Type Afbeelding ‘Prentbriefkaarten Zaanstad’, krijgt alle 9027 ansichtkaarten/prentbriefkaarten te zien. Eventueel verder te filteren op plaats, collectienaam, of trefwoord…

  http://archief.zaanstad.nl/beeldbank/gallery/?fq%5Bsearch_s_collectie%5D%5B%5D=Prentbriefkaarten+Zaanstad

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.