50woordenfoto: Kalkoen* op de vlucht

Kalkoen* op de vlucht

Voor Kerst is het nog wel wat te vroeg – bijna 3 maanden te vroeg zelfs. Maar misschien kan je je als kalkoen* nooit te vroeg uit de poten maken.

Schuilen in het nieuwe Zaanhotel? Daar is deze weken ruimte genoeg. Maar wel uit de buurt van de keuken blijven natuurlijk.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Foto werd gemaakt door Bas Sommeijer achter het station Zaandam (wij gokken dat het een ontsnapt exemplaar van kinderboerderij De Veldmuis is).

* UPDATE: via de reacties weten we nu dat het geen kalkoen maar een parelhoen is. De ontsnapping is gemeld maar de voortvluchtige is nog niet gevat.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto

50woordenfoto, gerkens cacao, Ruud Baars

Deel dit artikel:

4 reacties op 50woordenfoto: Kalkoen* op de vlucht

 1. Renske rademaker schreef:

  Dit is een parelhoen. Eigenaar bekend bij de dierenambulance. Hij is ontsnapt en niet te vangen, ondanks verwoede pogingen.

 2. Jeroen maas schreef:

  Loopt er al een tijdje

 3. Karin Singeling schreef:

  Zit ook weleens in een boom achter de Blokschaaf aan water Het Wiel.

 4. S de Boer schreef:

  Deze parelhoender loopt al maanden rond bij de Deen en maakt VET veel herrie. De dierenambulance wilt niet helpen ivm ‘onmogelijk’ om hem te vangen. Met wat eten kan je hem wel in een hok lokken? Ze komen pas als hij is aangereden door een auto.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.