50woordenfoto: oksels, bovenlip, bikinilijn… (UPDATE)

Oksels, bovenlip, bikinilijn…

Niet het fijnste stukje Zaandam: langs de Beatrixflat aan de Peperstraat, dan de trap naar De Fabriek. Een verrot paneel, provisorische reparatie met een stukje hout, gaten in de glazen wand. Binnen zijn de lippenstiften nog te bewonderen.

Definitief ontharen kost €99… voor € 20 kan je iets anders laten doen…

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij of jij nu en dan van 50 woorden.

Deze foto maakte Bas Sommeijer in Zaandam vorige week (zie voor update daaronder).

De foto kregen we op 11 augustus, vandaag (na plaatsing) maakte Bas een nieuwe foto: niet veel fraaier maar wel veiliger)

 

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ton Lameijer

  Het is mij een raadsel, waarom de gemeente Zaanstad al jaren de situatie gedoogd van de bouwvallen rondom de Beatrixbrug. Ook het bouwval t/o het Grieksrearaurant Irodion is mij een doorn in het oog. Volgens de eigenaar van het restaurant heeft hij al diverse pogingen ondernomen om het gesloopt te krijgen en er een terras van te maken, maar hij loopt steeds tegen een muur van ‘onwil’ aan. Wie gaat hierover en wie ligt er dwars? Kan de Orkaan dit eens gaan uitzoeken en de verantwoordelijke(n) eens ter verantwoording roepen. Het zou Zaanstad sieren als ze nu eindelijk eens knopen door gaan hakken en de situatie rondom de sluis weer eens aantrekkelijk maken.

  • De Orkaan

   Dat zou een mooi project zijn… Eerder hadden we al eens de rubriek Lekker Lang Leeg. Kandidaten genoeg: inderdaad het restaurant op de Oostkade, maar ook het voormalig Turkse restaurant even verderop aan de Zuiddijk. Café Moonlight / Dammetje op de Dam, het Suikertuintje aan de Rozengracht, de ABN AMRO-bank aan de Westzijde, schoenenwinkel in Krommenie, Café Skylark in Koog a/d Zaan, NUON, Durghorst…

   Soms is er tijdelijke bewoning, soms zijn er plannen die maar niet uitgevoerd worden. De mogelijkheden van de gemeente zijn beperkt, eigenaren mogen doen met hun eigendom wat ze willen, zolang het geen gevaar oplevert. Er wordt wel gedacht aan leegstand-regels maar of dat ooit werkelijkheid wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *