50woordenfoto: Zaans groen

Zaans groen

Het groenbeleid van Zaanstad wordt gevolgd door kritische burgers die, mild gesteld, geen applausmachine vormen. Toch wordt bij het bestuderen van de foto van Hans Holtmaat een ding duidelijk: de gemeente is dol op groen. Het trottoir lang de Vincent van Goghweg barst ervan: puur natuur!

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

De foto is van Hans Holtmaat

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Anita van der Zee

  Overal in Zaanstad staat het onkruid een halve meter hoog, iedere burger betaald veel voor het onderhoud maar hier merk je niet veel van. Het lijkt erop dat er niets meer word onderhouden. Af en toe een veegwagentje die dan nergens bij kan want overal staan auto’s en met de hand vegen is er niet meer bij.

 • Kees Hamster

  Adoptie groen is het nieuwe beleid van Zaanstad.

  Neem als voorbeeld de Zeeheldenbuurt in Wormerveer, hier moet meer groen komen omdat de inwoner de tuin verharden/ bestraten dus moet er in de buiten gebieden meer groen komen om vervolgens aan de burgers die de tuin (bewust) verharden het groen willen adopteren en onderhouden.

  Wie verzint het daar in dat onbereikbare gemeentehuis……

 • Ria Gijssen

  Langs de Weer in Zaandam staat het riet wat normaal langs een slootkant staat nu tot aan het fietspad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *