61841355339… 6184135340… iemand?

Willem Croese maakt dagelijks een een ronde met zijn honden. Hij vindt wel eens wat.

Vandaag: twee nummerplaten die waarschijnlijk met plakband aan een voertuig zijn vastgemaakt. Verdacht? De politie vindt van niet…

Het verhaal van SV-426-X (nummers 61841355339 en 6184135340). Willem:

“Op de platen zit plakband waarmee vermoedelijk het vastgeplakt heeft gezeten op een auto. Je gooit ze niet zomaar weg in het gras naast de parkeerplaats van Sportpark Hoornseveld. Wellicht kentekenplaten verwisseling van een gestolen auto?

Politie gebeld en gevraagd waar ik de nummerplaten kan inleveren. Het antwoord was niet bij de politie maar wel bij de afdeling ‘Gevonden Voorwerpen’ van de gemeente Zaanstad of melden bij deze dienst. Vreemd! Je zou toch dat denken dat een luchtje aan de nummerplaten zit en de politie wel het fijne wil weten, dus niet. Oké melding gedaan met bovenstaande foto.

Aan de hand van de gegevens van de nummerplaat nog even op internet gezocht en jawel gevonden. Het gaat om een personenauto van het merk Renault, type Zoe, uit het bouwjaar 2015, nieuwwaarde € 23.485,00.

Nu maar afwachten of de Zaanse afdeling ‘Gevonden Voorwerpen’ nog iets wil met deze gegevens en de platen. Het zal mij benieuwen.”


Wij probeerden het ook even online, maar liepen vast op de website.

De website van Willem waarop de bijzondere vondst werd gemeld.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Frank Peter

  Vreemde reactie van de politie. Duidelijk een gevalletje gestolen platen waar dubieuze zaken mee uitgevoerd zijn.. zeker als ze op die lokatie gevonden zijn!

 • Wouter

  Duidelijk gevalletje tanken-zonder-betalen…zolang de orginele houder van het kenteken (nog) geen aangifte heeft gedaan kan de politie niks.

  Overigens gaan de aangiften van tanken-zonder-betalen (via speciale website kun je die doen) direct naar het OM, afdeling verkeerzaken (die waar Koos Spee zat), en niet naar de politie.

 • Willemsen

  Kijken of die zaanse politie nog reageert op dit geval op haar facebook.

 • Jan Marinus

  Heb ook drie kentekenplaten gevonden en inderdaad politie was niet geïnteresseerd. Als ex politieman zou ik even in de systemen kijken wie de kentekenhouder is en even informeren of men een kentekenplaat mist. Heb veel mensen blij gemaakt en scheelt een hoop gedoe ivm het aanvragen van een nieuw kenteken. Kentekenplaten liggen al een jaar in min garage en worden vernietigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *