Als de gemeenteraad en omwonenden meewerken komen er 73 eengezinswoningen op het terrein aan de Krommenieërweg waar vroeger verzorgingshus de Noordse Balk stond.

Het is de derde fase van woningbouwproject Rietvelden met 60 eengezinswoningen verdeeld over 9 bouwblokken en een geluidsscherm van 160 meter (4,5 meter hoog), en 13 andere eengezinswoningen, verdeeld over 2 bouwblokken.

Om de bouw door te laten gaan moet het bestemmingplan gewijzigd worden. De woningen worden namelijk buiten het bebouwingsvlak gebouwd en ook hoger (10 tot 11 meter) dan het huidige bestemmingsplan toelaat. Bovendien zou het hele terrein woningbouw worden, terwijl het nu een gemengde bestemming heeft (o.a. ‘groenvoorzieningen’). Ook moet er een archeologisch onderzoek uitgevoerd worden.

Volgens de gemeente zijn er “tot op heden geen signalen dat er tegen dit specifieke project bezwaren leven in de buurt.”

In de stukken stelt de gemeente dat er “circa 81 woningen’ moeten komen in dit deel van Rietvelden. Dat betekent dat er nog zo’n acht woningen bij zouden moeten komen.

Bij ontwikkelaar Van Wijnen Projectontwikkeling zijn een impressie van de woningen en de wijk te zien (klik op plaatjes voor grote versie).

reitvelden

rietveldenkaart