Vandaag meldt de politie via haar website dat er een aanhouding is verricht vanwege verdenking van het in brand steken van een geparkeerde auto aan het Kuipersveld. Het gaat om een 35-jarige man uit Zaandijk:

‘Rond 02.30 uur kwam de melding binnen van de brand, waarna de brandweer en politie ter plaatse zijn gegaan. De brandweer heeft de brand geblust en de politie heeft een onderzoek naar de toedracht van de brand opgestart.’

Of er een relatie is tussen deze verdachte en de eerdere incidenten aan Het Kuipersveld zal worden onderzocht.

Er zouden getuigen zijn geweest en er is gebruik gemaakt van camerabeelden. De camera’s hingen er sinds 9 juli en ze werden geplaatst na een reeks van incidenten aan Het Kuipersveld in Koog aan de Zaan. Recent nog meldde burgemeester Hamming dat ze minstens tot en met 30 september blijven hangen. 

De politie laat weten op zoek te zijn naar meer getuigen:

‘Heeft u iets verdachts gezien tussen zondag 02.15 uur en 02.45 uur in de omgeving van het Kuipersveld? Meld dit dan bij en/of deel de beelden met politie Zaandijk via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.’

UPDATE 16 augustus, Rita Noordzij, locoburgemeester, maakt bekend:

“De bewoners van Kuipersveld 2 zijn inmiddels in goed overleg met de gemeente en politie vrijwillig vertrokken naar een andere omgeving. Het uitgangspunt is dat het om een permanent vertrek gaat. De politie en gemeente begeleiden het gezin in dit traject.

Hoewel de hoop is dat bovenstaande een positief effect heeft op de veiligheidssituatie in de buurt, geeft het vertrek van het betreffende gezin niet de garantie dat de rust per direct is wedergekeerd. De komende periode moet dat gaan uitwijzen. Daarom blijven de overige maatregelen, zoals het cameratoezicht en de extra surveillance, nog steeds van kracht.”