Op de parkeerplaats aan de Behouden Haven in Zaandam is nu alleen nog een zwarte roetvlek te zien. In de nacht van vrijdag op zaterdag – 22 juni – brandde hier de klussenbus van het Sociaal Wijkteam West Oude Haven af.

De bus stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Behouden Haven, vlak voor de deur van het Sociaal Wijkteam. Rond 05.00 uur ’s nachts spoedde de brandweer zich naar de brand. Er kon vrij vlot brandmeester worden gegeven, maar de bus liep aanzienlijke schade op.

De schade aan de bus is groot en het Sociaal Wijkteam laat weten dat deze total loss is verklaard: ‘Het Sociaal Wijkteam gaat op zoek naar financiële middelen om een nieuwe bus aan te schaffen.’ De politie gaat uit van brandstichting en is via burgernet een ‘(politie)onderzoek in de wijk’ gestart.

De brandstichting voertuig is gepleegd op zaterdag 22 juni 2024 tussen 04.45 uur en 05.00 uur in de omgeving van de Behouden Haven te Zaandam, ter hoogte van Sociaal Wijkteam. Vluchtroute: Behouden Haven, Klokbaai, Westzijde.

Het Sociaal Wijkteam en de politie vragen iedereen die iets gezien heeft rond het tijdstip óf mogelijk in het bezit is van camerabeelden zich te melden. Je kunt contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Bijdrage door Michel Schermer, Bronnen: SWT West Oude Haven, Incluzio en politie