Aanrijding letsel meerdere voertuigen (N203)

Vanmiddag – vrijdag 28 oktober – rond 16.15 uur zijn meerdere voertuigen betrokken geraakt bij een aanrijding op de N203 kruising Witte Veerstraat in Zaandijk.

Een rode Microcar wilde vanaf de Witte Veerstraat de N203 oversteken om linksaf richting Zaandam te rijden. De auto’s op de rechterbaan richting Wormerveer lieten de Microcar netjes voor, maar de bestuurster van de BMW op de linkerbaan zag dit waarschijnlijk over het hoofd.

Hierop schampte de BMW de voorzijde van de Microcar en schoot vervolgens door richting de rechterbaan. Hierbij raakte de BMW eerst de zijkant van een Fiat Panda en reed daarna achterop de Opel Corsa.

De BWM is uiteindelijk tegen de heg langs de Provinciale Weg tot stilstand gekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse met meerdere politie eenheden en drie ambulances. Twee personen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De N203 is tijdelijk afgesloten geweest vanaf de Prunuslaan (Zaandijk) richting Wormerveer.

De VOA heeft onderzoek gedaan waarna bergingsbedrijf Hoogwout de vier auto’s zal bergen. Het is niet duidelijk waarom, maar de BWM moest voor verder onderzoek naar het politiebureau in Zaandijk.

Het kruispunt krijgt binnenkort verkeerslichten: Kruispunten Provincialeweg in Zaandijk op de schop

foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Ted Groentjes

  Volgend jaar wordt de weg hier aangepakt. Is het een idee dat tot de aanpassing er een rijstrook afgesloten wordt. Dat in beide richtingen één rijstrook beschikbaar blijft. De laatste tijd gebeuren hier te veel ongelukken.

  • Han Nieuwstraten

   mee eens. ander idee: na aanpassing kruispunt witteveerstraat en plaatsing stoplicht ook maximumsnelheid richting Wormerveer terug naar 50: afslagstrook rechtsaf is veel te kort om tijdig tot volledige stilstand te kunnen komen bij rood licht, afslagstrook zal bovendien snel vollopen bij rood.

  • Joyce dijkstra

   ja, na al die ongelukken sommige zelfs met dodelijke afloop, gaan ze volgende jaar de weg ” aanpakken” volgend jaar!! Hoe moelijk kan het zijn om er een paar rotondes tegen aan te gooien!! en dan niet volgend jaar maar volgende week!!! of eigenlijk al 10 jaar terug!

 • Thomas van Ammers

  de auto’s lieten de micro car netjes voor!
  onbewust bijgedragen aan dit ongeluk.
  nooit voorrang verlenen als dit niet de verkeerssituatie is.
  een auto fietser of micro car moeten wachten per wegdeel tot deze vrij is gereden.
  dus niet stoppen op 70km/h weg je zal nog iemand in je kofferbak krijgen door zomaar stil te staan.

 • Gerrit Vinke

  Maak er gewoon een rotonde, dat scheelt een slok op een borrel. Ik zie in sommige plaatsen daar hebben ze tig rotondes op doorgaande provinciale wegen.

 • Jaap Meeuwsen

  Een weg is in principe niet onveilig, of het moet een bergweggetje in Nigeria zijn, echter, rijgedrag wel.
  Een auto die uit de bocht vliegt…die reed dus te hard, dat zit hem niet in de scherpe bocht.
  Maar wel ben ik ervoor dat vanaf de hembrug tot voorbij Krommenie de hele provinciale weg gewoon 50 km wordt.
  Wat heb je nu voor tijdswinst met die paar stukjes 70 km ? Niks dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *