Vanmiddag – vrijdag 28 oktober – rond 16.15 uur zijn meerdere voertuigen betrokken geraakt bij een aanrijding op de N203 kruising Witte Veerstraat in Zaandijk.

Een rode Microcar wilde vanaf de Witte Veerstraat de N203 oversteken om linksaf richting Zaandam te rijden. De auto’s op de rechterbaan richting Wormerveer lieten de Microcar netjes voor, maar de bestuurster van de BMW op de linkerbaan zag dit waarschijnlijk over het hoofd.

Hierop schampte de BMW de voorzijde van de Microcar en schoot vervolgens door richting de rechterbaan. Hierbij raakte de BMW eerst de zijkant van een Fiat Panda en reed daarna achterop de Opel Corsa.

De BWM is uiteindelijk tegen de heg langs de Provinciale Weg tot stilstand gekomen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse met meerdere politie eenheden en drie ambulances. Twee personen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De N203 is tijdelijk afgesloten geweest vanaf de Prunuslaan (Zaandijk) richting Wormerveer.

De VOA heeft onderzoek gedaan waarna bergingsbedrijf Hoogwout de vier auto’s zal bergen. Het is niet duidelijk waarom, maar de BWM moest voor verder onderzoek naar het politiebureau in Zaandijk.

Het kruispunt krijgt binnenkort verkeerslichten: Kruispunten Provincialeweg in Zaandijk op de schop

foto’s: Michel Schermer