Kruispunten Provincialeweg in Zaandijk op de schop

Zaanstad gaat de kruispunten van de Provincialeweg met de Witte Veerstraat en de Prunuslaan in Zaandijk aanpassen. Er komen extra rijstroken, stoplichten en een fietsoversteek bij de Prunuslaan.

Door de ingrepen kunnen automobilisten veiliger vanaf de Provincialeweg afslaan naar de Witte Veerstraat en de Prunuslaan.

Op de Provincialeweg zijn nu geen rijstroken voor afslaand verkeer naar de Prunuslaan. Uit beide richtingen (vanuit Wormerveer en vanuit Zaandam) worden rijstroken voor afslaand verkeer toegevoegd.

Bij de Witte Veerstraat heeft de Provincialeweg alleen een rijstrook voor afslaand verkeer komend vanaf Zaandam. Daar wordt een rijstrook toegevoegd voor linksafslaand verkeer vanuit Wormerveer.

Fietsoversteek

Bij het kruispunt de Prunuslaan komt aan beide kanten een fietsoversteek naar het fietspad dat langs de Provincialeweg loopt.

Op dinsdag 1 november is er een inloopbijeenkomst tussen 19.00 en 21.00 uur in de bovenzaal van wijksteunpunt De Boed aan de Willem Dreeslaan. Omwonenden kunnen dan de nieuwe ontwerpen van de kruispunten bekijken.

Onder: Witte Veerstraat, boven: Prunuslaan.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • erik schaft

  Fietsoversteek in de toekomst weg op de Guisweg , want betere doorstroom auto’s
  en veiliger voor ongeduldige fietsers die niet kunnen wachten voor rood …
  en nu dan een oversteek voor fietsers ter hoogte van de prunuslaan …

 • Didier Hennequin

  En bij de Witte Veerstraat komt dus niets voor de fietser? Terwijl er juist daar ruimte is voor een fietstunneltje. Zal wel weer te duur zijn. De fietsoversteek bij de Prunuslaan is volgens mij ook niet nodig wanneer Zaanstad in plaats daarvan een fietspad realiseert langs de oostkant van de Provincialeweg. Bijvoorbeeld achter het geluidsscherm. Nu moeten fietsers die de oostelijke route kiezen, omrijden via het Zonnepad – geen hond die dat doet. En dat is er volgens mij ook de reden van dat het regelmatig (bijna) misgaat met fietsers die illegaal de Provincialeweg proberen over te steken op de in het artikel genoemde plekken.

  • P. Hoogkamer

   bij de witte veerstr. was altijd een uitvoegstrook en een fiets voetgangers oversteek
   die is weg gesaneerd
   . nu moet die uitvoegstrook weer terug?!!!
   Doe dan gelijk een voet fietsoversteek licht met drukknop.. heuveltje ervoor gelijk als bij.bloemwijk.
   idioterie fiets oversteek bij prunuslaan.

  • Mischa Van Asperen

   hoewel natuurlijk geen weldenkend mens keer op keer zijn leven waagt voor wat tijdwinst weet ik nog van vroeger dat scholieren geen gevaar zien maar zóeken. Dus misschien inderdaad een goed idee..

 • Ted Groentjes

  Nog meer stoplichten. Elke 300 meter sta je als automobilist stil. Handig zal zijn als er een Groene Golf komt. Dat je bij een bepaalde snelheid altijd een groen stoplicht hebt.

 • erik schaft

  Die afslagen met eigen rijstrook is de voorbode van uiteindelijk een n203 met 1 rijbaan ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *