Dinsdagavond – 27 februari – tegen 20.00 uur is de bestuurder van een scooter op de vlucht geslagen voor de politie. De vlucht eindigde met scooter en al in het water langs het Freek Engelpad in Zaandijk.

Vlakbij het politiebureau zagen de politieagenten enkele scooters rijden, waarvan één zonder verlichting en kentekenplaat. Hierop wilde de agenten de bestuurder(s) staande houden, maar zij gingen er vandoor. De scooters reden langs het politiebureau het Freek Engelpad in Zaandijk op.

De bestuurder van de scooter dacht via het gras te kunnen ontkomen, maar verloor hierbij vermoedelijk de macht over het stuur en kwam met scooter en al in de sloot terecht. De bestuurder zwom naar de overzijde om via het Guisveld te vluchten.

De politie startte een zoekactie en werd daarbij vanuit de lucht ondersteund door een politiehelikopter. Na enige tijd kwam de bestuurder toch zelf met nat pak teruggelopen. Hij had het koud gekregen. De bestuurder en zijn scooter zijn meegenomen naar het politiebureau.

Bij de zoekactie werd de hulp ingeschakeld van de brandweer. Met behulp van de brandweerboot werden politieagenten en een speurhond naar de overkant gebracht. Hier hebben ze enige tijd gezocht naar de helm en eventuele andere spullen die de bestuurder mogelijk bij zich zou hebben gehad. Bij de zoekactie is niets aangetroffen.

Onder een slideshow met negen foto’s (klik op pijltjes of swipe). 

Bijdrage door Michel Schermer