Achtste Pianoforte Festival Zaandijk

Voor de achtste keer wordt in Zaandijk het Pianoforte Festival georganiseerd. Internationale musici spelen op historische instrumenten werken van onder meer Schubert, Mozart, Beethoven, Schumann en Rossini.

De optredens zijn op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november in historische panden in Zaandijk: het Raadhuis, het Honig Breethuis en het 17de-eeuwse monument De Blijdschap.

Het programma werd ook deze keer samengesteld door pianiste Shuann Chai die zeven muzikale vrienden met internationale ervaring uitnodigde om als musici-in-residence samen een weekend muziek te maken waarbij de pianoforte centraal staat. Zij spelen tijdens de concerten in verschillende samenstellingen.

In het openingsconcert in het Raadhuis op vrijdagavond 23 november staat Schubert centraal: Schubert en la Forelle.

Zaterdagmiddag wordt in het Honig Breethuis een masterclass gegeven door Keiko Shichijo. Zaterdagavond wordt in De Blijdschap werk van Mozart en een contrabaskwartet van Hoffmeister gespeeld.

Zondag is er een lunchconcert in het Honig Breethuis waar duo’s sonates en een duet van Beethoven spelen. Tijdens het slotconcert zondagavond in het Raadhuis ‘ontmoet’ Schumann Rossini.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *