Actie op Gedempte Gracht: ‘Stop de armoede’

De Gedempte Gracht in Zaandam was vanmiddag – 15 oktober – het toneel van de manifestatie ‘Stop de Armoede’ die in het kader van de Wereldarmoededag (17 oktober) georganiseerd werd door FNV en DIDF.

Vertegenwoordigers van SP (Erik Pool), DIDF, PvdA (Geert Rijken), ROSA (Hans Kuyper), FNV, PvdD (Melchior Mattens) en BIJ1 (Niels Wijkstra) spraken vanaf het podium van het muziekpaviljoen op de Gedempte Gracht.

Volgens de FNV zijn “de acties gericht op het falende beleid van de overheid om de groeiende, structurele armoede aan te pakken en tevens een oproep aan de regering om met echte oplossingen te komen.”

“Volgens de vakbond is er een enorm contrast tussen rijk en arm en wordt dat gat alleen maar groter. Steeds meer inwoners dreigen door de hoge inflatie in armoede te vervallen en daartegenover staan de enorme winsten die grote bedrijven en aandeelhouders incasseren.”

Foto’s zijn van Edwin Wielenga en De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Peter de Vries

    Recht op huisvesting staat zelf n de grandwet, ze hebben gewoon schijt aan. Lange leve de Mark(T)werking

    • l. Boonstra

      Maar dat wil de Zaankanter toch , kijk gewoon naar de uitslag raadverkiezing en allemaal marktpartijen staan op winst. Het is dat ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen anders had het een echt MARKTcollege kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *