Zojuist, rond 20.30 uur werd de (elektronica)winkel ‘Entertainment CEX Exchange’ aan de Gedempte Gracht in Zaandam overvallen.

Getuigen melden dat het om twee overvallers gaat die bivakmutsen droegen. In een groeps-app van de winkeliers wordt gesproken van ‘grote messen’ waarmee er is gezwaaid in de winkel. 

Via burgernet is een oproep uitgegaan om in centrum Zaandam, Gedempte Gracht/Stationsstraat uit te kijken naar: Twee verdachte licht-getinte mannen. In de leeftijd van ongeveer 16 tot 20 jaar, zwart gekleed, 1.70 – 1.80 lang, joggingbroek Adidas, met drie strepen.

Onderneem zelf geen actie maar bel 112. De politie is nog bezig met een zoektocht naar de verdachten en een onderzoek in de winkel. De politiewoordvoerder laat aan ons weten dat het nog niet duidelijk is hoe de verdachten zijn gevlucht. Vermoedelijk zijn ze er lopend of op een scooter vandoor gegaan. Ook kan er nog niet gezegd worden of er iets is buit gemaakt.

Dit is de vierde keer dat deze winkel slachtoffer werd van boeven. Afgelopen december drongen drie gewapende mannen de winkel binnen, in november 2022 vond er ook een overval plaats en in oktober 2017 was CEX het doelwit van een ramkraak.

Onder een slideshow met vijf foto’s (klik op pijltjes of swipen).

Bijdrage door Merel Kan/Michel Schermer, zie ook eerdere berichten over de overvallen op CEX.