Actie werknemers Forbo leidt tot cao (Persbericht 1:1)

Aan het persbericht van de FNV hebben we weinig toe te voegen. Goed nieuws voor de mensen bij Forbo die vorige week een ‘werkonderbreking’ organiseerden.

Hieronder het persbericht zoals het op de website van de FNV verscheen.


Vandaag heeft FNV Procesindustrie een akkoord over een nieuwe cao bereikt met Forbo Flooring (Forbo). ‘De werkonderbreking vorige week door de werknemers van de fabriek in Assendelft heeft als een breekijzer gewerkt’, stelt Henk Zendman van de FNV. ‘De actievoerders mogen met recht trots zijn op zichzelf, want Forbo kwam alsnog over de brug.’

Duurzame inzetbaarheid

Het was voor het eerst in de geschiedenis van Forbo dat er actie werd gevoerd voor een goede loonsverhoging en verlaging van de werkdruk. De medewerkers krijgen met terugwerkende kracht 2% loonsverhoging per 1 januari en nog eens 1% per 1 juli aanstaande. Bovendien is afgesproken dat een onafhankelijk bureau een onderzoek gaat doen naar werkdruk, werkbeleving en andere aspecten van het werk.

Zendman: ‘Het is fysiek zwaar werk waardoor het nodig is dat er structurele oplossingen komen zodat iedereen dit werk langer kan volhouden.’ Daarnaast komt er een studie naar de mogelijkheden van een eenmalige, individueel te besteden voucher ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid.

De cao loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 en geldt voor de 550 medewerkers van de fabriek in Assendelft.


Foto Google Streetview

Deel dit artikel:

Een reactie

  • rick

    Vandaag heeft FNV Procesindustrie een akkoord over een nieuwe cao bereikt met Forbo Flooring
    klopt van geen kant,principe akkord moet dit zijn.
    is geen akkord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *