ADE: “hele nacht wakker van de takkeherrie”

Niet iedereen was even blij met Secret Project Festival op het Hembrugterrein. Het Zaanse onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE) verliep bepaald niet geruisloos.

Erg secret bleef het ook niet: tot ver in de omtrek was de dreun te horen. Het duurde weliswaar maar tot 23.00 uur, maar daarna werd het geluid van de Amsterdamse onderdelen (o.a. in de Houthaven) hoorbaar. Dat dreunde door tot minstens 7.00 uur vanmorgen.

In de aanloop van het evenement werd zaterdagmiddag al behoorlijk geklaagd over verkeersoverlast (“wat een verkeerschaos”). De Provincialeweg richting het Noordzeekanaal was afgesloten maar via allerlei sluiproutes wist het verkeer (en de wegbrengers) de locatie toch te bereiken. Normaal gesproken is de route al druk op zaterdagmiddag, maar nu ging er nog een schepje bovenop.

Lees ook: ADE: Secret Project op Hembrugterrein

Dit kwam langs op Twitter:

Fotograaf Aaf Aafjes (“ondanks 20 jaar MS en niet meer kunnen lopen”) was erbij…

Door: Piet Bakker / foto’s van Instagram-account van Secret Project Festival

Deel dit artikel:

30 reacties

 • Aaf Aafjes

  Lawaai? Overlast? Wees blij dat duizenden jongeren uit het hele land en buitenland, aangevoerd met tientallen bussen , taxi’s, trein maar vooral met honderden fietsen een fantastische dag/ avond hebben gehad. Gedanst, geflirt, gechilled op de beats van tientallen dj’s. Het kan weer, het mag weer. LEEF!!
  Gaf ook nog werk aan honderden mensen afgelopen week en op de dag zelf.
  Zelf gezien gisteren. Alleen maar vrolijke mensen en dat in een tijd van: wachtlijst voor een woning, zielige statushouders die klagen over van alles, niet te betalen energie en boodschappen.
  Type dit nu met de kachel uit zittend onder een fleeceplaid. Waande mij gisteren even DJ AAF met het blauwe polsbandje Artist om en nu nog steeds.
  Aaf Aafjes

 • Jaap Meeuwsen

  Laten we blij zijn dat de jeugd weer lekker uit z’n dak kan gaan.
  Het geluid komen we toch wel overheen ?

 • Karin Singeling

  Ik vind het geweldig dat mensen weer lekker kunnen feesten, zich lavend aan coole pillen en andere geestverruimende middelen, zo fijn dat dit allemaal kan in ons vrije land! Heerlijk dat de drugsindustrie weer op volle toeren kan draaien, zeker omdat zij natuurlijk geen Coronasteun heeft ontvangen. Zo sneu. En dat ik dat allemaal mee mag maken, liggend in mijn bedje meegenietend van die geweldig dreunen, de vertegenwoordiging van hedendaagse ‘muziek’ en vrolijke vrijheid, wat een voorrecht. Ik hoorde ook dat er tegenwoordig gelukkig heel goede oordopjes zijn voor de bezoekers, zodat de oorschade beperkt blijft. Ik denk dan zet de muziek zachter, of zet allemaal een koptelefoon op en zet die voluit, maar ik ben natuurlijk een ouwe doos die er niets van begrijpt. Ik zag meisjes staan gistermiddag, lijkbleek, half aangekleed, uitgelopen Make-up, ik dacht nog tippelen is hier toch verboden? Maar toen herinnerde ik mij dat het ADE er was, gelukkig!! Die arme jongelui van tegenwoordig, het is goed dat ze ADE hebben, wat zouden ze anders moeten?!

 • Raymond Ceulen

  Mensen stop toch eens met zeuren voor die paar keer per jaar. Ik woon zelf op de Haven en heb het ook gehoord. Wees blij dat dit soort dingen kunnen. Als je er niet tegen kunt moet je lekker gaan verhuizen en in een hutje op de Hei gaan wonen.

 • M. van Gestel

  Fijn dat er weer gedanst kan worden, laat ze lekker genieten! Eindelijk na de pandemie! En heb je last van het geluid, doe zelf oordopjes in en slaap lekker door.

 • Jaap Veldman

  wat een gezeik allemaal weer van die oude lullen . laat lekker gaan. ik ben zelf ook 64 . lang leve de lol .

 • George thiel

  Net zo erg zoniet erger zijn de streetraces die zeer vaak voorkomen op de draaicirkel aan het einde van de Sluispolderweg. Zo afgelopen nacht ook weer voor de zoveelste keer. Gierende banden knallende uitlaten en dan maar zoveel rondes racen. Gestoorde gasten die totaal geen rekening houden met omwonenden. Dan viel het feest gisteravond nog wel mee. Dat stopte precies om 23.00 uur. Dat racen begon om 04.30 uur toen iedereen in dromenland was. Heel vevelend omdat er niets aan wordt gedaan misschien kan onze plaatselijke overheid hier eens wat aandacht aan besteden.

 • Siem van Westen

  ja ja , ik ben oud ik weet het maar ook ik heb vroeger genoeg gefeest. Als de muziek in de tent te hard was kwam de politie en ging de muziek (even?) een tandje zachter. Maar nu gaat men met zeer zware oordoppen naar een feest degene die ze vergeten is loopt direct het risico op blijvende gehoorschade. En dan moeten omwonenden( tot ver in de Koog) maar oordopjes indoen? en niet zeuren?

 • Caroline Dahle

  Ik blijf mij afvragen waar het geluid vandaan komt. Sinds afgelopen woensdag 19 oktober heel erg hoorbaar in Westerkoog. Een wisseling van hard en zacht maar wel een constante brom. Het schip is vertrokken en de dansende massa bij ADE in A’dam en Z’dam zijn klaar met dansen maar het geluid blijft. Het wordt weer slecht slapen vannacht. Hoop dat iemand dit kan onderzoeken en oplossen. HELP!!

 • Dré Prijs

  Het is duidelijk: Piet houdt niet van dance events. 😉

 • Gerard Veerbeek

  Al meerdere avonden en nachten liggen wij wakker, door een indringende dreun. Inmiddels begrijpen wij dat hier in Amsterdam een dans- of dancefestival plaatsvindt. Een feest op zijn tijd moet kunnen, maar een dermate doordringende geluidsoverlast overschrijdt werkelijk alle grenzen. Staan bij de betreffende feestzaal er ramen of deuren open? Zijn er geen organisatoren of verantwoordelijken die erop toezien dat het geluid redelijk blijft of die de volumeknop lager durven draaien? Het lijkt mij dat wij als stadsbewoners elkaars rust moeten respecteren en zonodig elkaar daarop ook moeten aanspreken. Iemand die houdt van harde muziek kan dat desgewenst via een koptelefoon doen – zodat degenen die daar in het geheel niet van houden (zoals ik) gewoon in rust ’s nachts kunnen slapen.

 • Adriaan van Tulpenbaard

  De oordopjes helpen niet tegen de zware bassen. de lagere bassen zijn moeilijk te meten, als in de lagere bas toon van een diesel agregaat. vroeger was ook harde muziek, maar niet van die lagere dreun bassen, en dat is vooral met deze muziek. dat had je toen nog niet.

 • Gerrit Vinke

  Een bom van Poetin hier op je kop en we hebben de eerste 100 jaar geen feestjes meer hier. Laat de jeugd zich toch eens lekker uitleven, het leven is al kort genoeg. Koop gewoon een paar oordopjes en slaap heerlijk verder.

 • Henk Sapiens

  Typisch Hollands, alles kan alles mag, maar niet in mijn achtertuin.
  Sommige dingen zullen nooit veranderen in Holland, het zit gewoon in ons.
  Klagen om het klagen.

 • Monique Zonneveld

  Nou feestje is leuk, maar 5 ×24 uur niet een beetje overdreven. Wij hadden/ hebben hier in Westzaan al de hele week last van een aggregaat die echt onwijs ondraaglijke herrie maakt en dan het weekend het ADE en illegale houseparty op Ruigoord in de nachtelijke en zondagochtenduren tot 09.00 er achteraan. Ik ben er nu wel even klaar mee. Mijn humeur en nachtrust zijn ondertussen aardig in geding. Ik werk ook hoor en mijn nachtrust ook nodig. Alles overtreffende trap. Het moet steeds gekker. Zo hard geluid is nergens voor nodig en ook heel slecht voor jongeren hun gehooraantasting of hebben ze allemaal pluggen in hun oren.

 • Monique Zonneveld

  Ps de aggregaat in het havengebied staat nog overlast te bezorgen terwijl het schip vanochtend zou vetrekken. Dus te veel geluidsoverlast in Westzaan is nog steeds actueel. Zou fijn zijn als de omgevingsdienst Noordzeekanaal hier nu echt ook mee aan de slag gaat. Vanavond maar weer gebeld en ik was niet de enigste melder.

 • Cees Viergever

  hoge omzet is daar gedraaid niemand maakt zich druk om de klagers heb je er last van dan staan er 10 mensen in de rij om je woning over te nemen zodat je ergens kan gaan wonen waar geen feestjes zijn

 • Gerard Koekkoek

  Jouw vrijheid eindigt waar de mijne begint
  Wanneer je van je eigen vrijheid geniet, mag dat nooit ten koste van die van je naaste zijn. Denk er eens diep over na, want telkens wanneer je iets neemt dat niet van jou is, lijdt je waardigheid daar een klein beetje onder.

  Ieders vrijheid eindigt bij de vrijheid van de medemens

  Van verschillen de publicaties

 • Hans Lalk

  Het probleem was niet het Hembrugterrein, althans voor bewoners van Westzaan en Nauerna. Er was een illegaal festival in Westpoort aan de overkant van het Noordzeekanaal, gedreun tot zondagochtend. Maar het echte probleem was de herrie vanuit een schip of een bedrijf in de Amerikahaven. Drie nachten lang alsof een keiharde drilboor werkte, met zuidoosten wind. Daar zijn ook heel veel meldingen over gedaan naar de omgevingsdienst, meer dan honderd.

 • veel mensen houden van (te ?) harde muziek. lopen gehoorbeschadiging op. om nog voldoende muziek te kunnen horen, moet het volume hoger. hierdoor wordt nog meer gehoorbeschadiging veroorzaakt. muziek nog harder etc. dance, rave, repeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *