Maandag 30 augustus wordt de AED bij station Wormerveer officieel onthuld, maar Michel Schermer van Facebook Wormerveer spotte het levensreddende apparaat al bij het station.

ProRail en NS gaan de komende 8 maanden ervoor zorgen dat er een ‘Automatische Externe Defibrillator’ komt bij alle Nederlandse stations.

Station Wormerveer had nog geen AED. De AED in Wormerveer is de 23ste nieuwe AED die wordt geplaatst. De 50 grootste stations hebben al een AED, deze worden vernieuwd.

Op het plein voor het station organiseren ProRail en NS in samenwerking met de AED-leverancier Fuego BV een gratis reanimatiecursus. Dat doen ze op 12 stations in 12 verschillende provincies in de komende tijd. Deelnemers kunnen zich hierna opgeven als burgerhulpverlener.

Morgen, maandag 30 augustus, wordt bij het station Wormerveer om 12.00 de AED in gebruik genomen. Aanwezig zijn stationsmanager Joeri Kaan en wethouder mobiliteit Zaanstad Gerard Slegers, relatiemanager Marianne Spoelstra van de Hartstichting, regiodirecteur Irma Winkenius NS en regiodirecteur Harro Homan van ProRail. De reanimatietraining op het plein voor het station vlogt daarna.

Kijk morgen op Facebook Wormerveer voor het verslag van de onthulling en de cursus.