We twijfelen een beetje of de naam zal beklijven… Robidus, Robidus, Robidus… Maar dat is dus een nieuwe naam op de Rabotoren (die wij dus waarschijnlijk gewoon Rabotoren blijven noemen – vooral omdat Rabo er voorlopig ook op blijft staan). Het heeft ons al veel moeite gekost om te schakelen van AH-toren naar Rabo, Robidus is waarschijnlijk een brug te ver. Zelfs onze spellingcontrole weigert het en maakt er Rubidus van (dat schijnt een vlindersoort te zijn).

Maar Robidus bestaat dus echt. Het bedrijf is gevestigd in de AH/RABO/Saen/Robidus-toren (Ankersmidplein 2, 1506 CK Zaandam). Het bedrijf doet iets in ‘sociale zekerheid’ (“De diensten van Robidus verlagen uw risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid”).

In december 2022 verliet de Rabo-bank de Saentower. Artikel gaat door onder foto (klik voor grotere versie).

2023 (De Orkaan)

Onder een slideshow van 10 dia’s vanaf 1970 (de bijzondere bouw vanaf de grond), de AH-toren (met de tijdelijke AH-supermarkt), de omschakeling naar Rabo-toren (na 25 jaar AH, in 1996 werd het logo verwijderd), de kerstster, toren by night en de laatste Robidus-wissel). Klik op de pijltjes.