Hotel in Rabo-toren

Op de 9e, 10e en 11e verdieping van de Saentoren, de voormalige Albert Heijntoren, aan het Ankersmidplein, komt een hotel.

Het gaat om een vestiging van EasyHotels, een keten die banden heeft met budget-vliegmaatschappij Easyjet.

Het is de bedoeling dat het een low-budget hotel wordt dat met zo weinig mogelijk personeel werkt. Voor de kerst moet het hotel open zijn.

Met de verhuur zijn nu vrijwel alle verdiepingen van het voormalige Albert Heijngebouw gevuld.

De gemeente steunt de omzetting van kantoor- naar hotelfunctie. Zaanstad heeft een “Voorgenomen verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure” online gezet.

De vergunning ligt 6 weken ter inzage bij de gemeente, van donderdag 2 juni t/m woensdag 14 juli 2016. Tegen de ontwerpbesluiten kan gedurende deze inzagetermijn een zienswijze worden ingediend bij B&W.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • ED DE KEIJZER

  SLECHT IDEE !

 • Erik Esteie

  Ik zie niet in waarom dit een slecht idee is, in de ouwe Shell toren in Amsterdam komt ook een hotel op verschillende etages. Waarom zou je niet mogen genieten van het uitzicht vanuit de AH toren als je smorgens wakker wordt?

 • derk Peeters

  Het uitzicht kan adembenemend zijn. Ik ben eens op het dak geweest om een foto te maken van de sympathieke sportman Siem van de Nieuwedijk. Hij sprong een huizenhoge karatesprong. Op de foto de Zaanstreek als achtergrond.

 • yede

  weer een idee wat ik heb voorgesteld aan simon B poos geleden en zie het nu waarheid worden dus simon krijg ik nog even goodwiil van al mijn ideee/ bijvoorbeeld drie jaar jouw salaris.

  veder een top idee rotterdam heeft de euromast als mooie atractie en uitzicht toren. Den haag heeft bij het Hollands spoor het penthouse op 46 etages hoog club en restaurant en ook kamers. Amsterdam heeft de rembrandt toren voor exclusieve gelegenheden en sinds kort ook het oude hoofdkantoor van shell met de mooie naam amsterdam lookout met spectaculare schommel 🙂 en nu zaandam tot de helft nu een hotel oeps maar easy het moet weer goedkoop ik zou als zaanstad het hotel runnen met vrijwillige medewerkers kosten niets dus brengt miljoenen binnen

 • Ed

  Een low budget hotel….

 • Arnold

  Easy-Jet is dat niet die partij met het personeelsbeleid waarbij je je vraagtekens kan zetten? Amsterdam ploft uit elkaar met hotels en toeristen en nu begint het in Zaanstad ook al vol op. Ben benieuwd of locale ondernemers hier nog van kunnen meeprofiteren. Zit niet te wachten op al die cruiseboten en touringcarren maar ja, economie vraagt er om he?

 • Karin Singeling

  Leuk! Kunnen mijn Rotterdamse vrienden blijven slapen als ik een feestje geef.

 • Daph Dinges

  Prima idee!

 • Inge

  Waardeloos idee. Waarom Easy low budget? Het wordt steeds armoediger. En mensen die in Saentower wonen zullen ook niet blij zijn, leuk al die rolkoffertjes de hele dag door je gebouw.

 • Goed idee, vind ik persoonlijk. A. ontlasting van overvol Amsterdam B. lowbudget gasten houden meer over aan bestedingsgeld (goed voor de kleine ondernemer). C. jong publiek zijn over het algemeen de gasten en dat is een mooie tegenhanger voor het straatbeeld, dat voornamelijk grijs is.

  De buitenzijde van de toren vind ik afschuwelijk deprimerend en getuigen van wansmaak.

  • Nion

   Ja dat grijze straatbeeld schijnt een tijdelijk iets te zijn? 😉 Verder helemaal eens met bovenstaande (al denk ik – lowbudget gasten hebben misschien een idem bestedingsplafond?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *