Afscheid van Herman Oomen 

‘Herman-en-Ellie’ is voor ons lang één naam geweest. We zagen ze altijd samen. Op plekken waar lang niet iedereen aandacht voor had. Op bijeenkomsten van mensen die op achterstand stonden. 

Voor Poelenburg stortten ze zich op buurtwerk met als doel mensen te betrekken bij de maatschappij en ervoor te zorgen dat ze zelf actief werden. Ze hadden oog en oor voor iedereen, en ze namen mensen serieus. 

Herman is jarenlang CDA-raadslid geweest, hij was voorzitter van de Seniorenraad en hij werd Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Op 24 november overleed Herman op 76-jarige leeftijd. Het laatste jaar verbleef hij in zorgcentrum Saenden in Zaandam.

Vanmiddag werd Herman, onder aanvoering van twee doedelzakspelers, vanuit Saenden begeleid naar de Bullekerk. Daar werd onder grote belangstelling afscheid van hem genomen. Ellie gaat door zonder hem. 

Ruud Meijns schreef voor Historisch Zaandam een mooi stuk over Herman. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Edwin Kleiss

    Wat naar om te horen dan meneer Oomen is overleden.
    Nadat ik ze een interviewde over hun goede inzet voor o.a. de wijk Poelenburg kwam ik hem en Ellie regelmatig tegen. Herman was volgens mij een erg lieve man.

    Gecondoleerd aan Ellie en de familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *