Afvalscheiden in Wormerveer, Westerkoog, Kalf en Westerwatering

Het nieuwe afvalscheiden wordt in 2018 ook ingevoerd in Wormerveer, Westerkoog, Kalf/Zaanse Schans en het noordelijke deel van Westerwatering.

In alle vier gebieden worden in september en oktober informatiebijeenkomsten voor bewoners georganiseerd.

Zaanstad stapt over op een nieuwe manier van afval inzamelen wat moet leiden tot minder restafval. Op afvalscheiden.zaanstad.nl staat informatie over het nieuwe systeem van inzamelen.

Wijken krijgen ondergrondse containers. Voor de plekken waar de nieuwe ondergrondse containers komen te staan, maakt de gemeente een plan dat met omwonenden besproken wordt.

In september en oktober zijn dus vier nieuwe gebieden aan de beurt, de inloopbijeenkomsten zijn:

Wormerveer Noord
Donderdag 13 september van 16.00 tot 20.00 uur in Buurtcentrum de Lorzie, Marktplein 3, Wormerveer

Wormerveer Zuid
Maandag 17 september van 16.00 tot 20.00 uur in Evean Acht Staten, Warmoesstraat 48, Wormerveer.

Westerkoog
Maandag 1 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in Buurthuis de Vuister, Molenwerf 44, Koog aan de Zaan.
Donderdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur in basisschool de Golfbreker, Papiermolen 18, Koog aan de Zaan.

Kalf/Zaanse Schans
Maandag 15 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur in de Bovenkruier, Drielse Wetering 489, Zaandam
Donderdag 18 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur in OBS De Jagersplas, Brasemermeer 23b, Zaandam

Noordelijke deel van Westerwatering
Maandag 8 oktober van 16.00 uur tot 18.00 uur in Evean Goed Wonen, Elsbroekplantsoen 1, Zaandam
Donderdag 11 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur in Evean Goed Wonen, Elsbroekplantsoen 1, Zaandam

Bewoners worden ongeveer twee weken van tevoren uitgenodigd voor de bijeenkomst.

(Dit bericht plaatsten we ook al in juli van dit jaar, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en voor ons is het lekker makkelijk: copy/paste…).

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Bruce

  Ik zie op de genoemde website onder het kopje planning overigens staan: “De planning voor het buitengebied is na de zomervakantie bekend”.

  Als ik alle spandoeken mag geloven zijn de scholen inmiddels alweer een tijdje begonnen, dus tijd om de planning bekend te maken zou ik zeggen!

 • hans van loo

  Stankoverlast kunt u voorkomen door de sap- en zuivelpakken helemaal leeg te maken en eventueel luchtdicht te verpakken in bijvoorbeeld pedaalemmerzakken die u vervolgens in de afvalbak doet. Vleesbakjes kunt u het beste even afspoelen.

  Aldus één van vele adviezen van de Zaanse Afvalacademie.Zou men denken dat de bewoners zich vervelen?

  • Egbert Visser

   Dan maken we de plastic berg dus groter als we alles wat stinkt eerst in pedaalemmerzakken gaan doen ?

   Ik ben niet tegen het nieuwe systeem van afval scheiden maar ik ben wel tegen de frequentie waarmee het plastic zal worden opgehaald.
   De grijze bak wordt voor het plastic maar ik begrijp niet waarom het eens in de vier wordt opgehaald, kan dat niet eens in de twee weken? Er staan bij mij in de bijkeuken 2 afvalbakken – een grote voor plastic en een kleine voor het restafval, de grote is elke week vol dus heb ik dus 4 zakken plastic plus regelmatig wat los plastic en dat kan niet allemaal in de grijze bak als die 1x per vier weken wordt geleegd.

 • Nicky075

  Helemaal doorgedraaid en gehersenspoeld. Achteraf scheiden is bewezen beter te zijn maar de groene mafia drukt haar plannen graag door, koste wat het kost.

  • Egbert Visser

   Precies, eerst hebben ze bij de fabrikanten geprobeerd om de hoeveelheid plastic verpakkingen te verminderen, maar dat was of niet mogelijk of er hing een prijskaartje aan, nu moet de consument het afval scheiden met als drukmiddel dat anders het ophalen en verwerken van afval veel duurder wordt.
   Hoe je het dus wend of keert Jan met de Pet is altijd de pineut!

  • Jaap

   Denk niet dat dit het werk is van de groene maffia hoor, heeft alles te maken met bezuinigen van Zaanstad. Onbegrijpelijk dat ze niet even de resultaten van de afvalscheidingsonderzoeken afwachten voordat er weer scheppen met geld uitgegeven worden.
   De bedoeling zal wel zijn dat er in de toekomst helemaal geen vuil opgehaald gaat worden. Kunnen we alles zelf wegbrengen.

 • Zaanse Jan

  Opmerkelijk vind ik wel dat vroeger het huisvuil wel 2 keer in de week werd opgehaald.
  Daarnaast had je de schillenboer, de oud-ijzerboer, en kranten/papier werden door een club opgehaald. Plastic was er nauwelijks.
  Hoezo modern om afval te scheiden?

 • Didier Hennequin

  Kan ik al een plastic crusher (in gewoon Zaans: een verpakkingen-pers) kopen bij Blokker of Action? Zulks kon wel eens een gat in deze markt blijken te zijn.

 • Sjoerd Klarenbeek

  Ik ben van goede wil maar de regels voor het scheiden vind ik veel te ingewikkeld. Dus ik maak er ongetwijfeld fouten mee. Het demotiveert ook. Plastic is niet gewoon plastic. Papier is niet gewoon papier. Chipszakken? Blikjes? Aluminium folies? Zwarte bakjes van vleeswaren? Melkpak (met plastic tuit)? Sappak? Kartonnen pak waar diepvrieserwtjes in zaten? Van die harde blisterverpakkingen met karton erin?

 • Willemsen

  En blijft die afval ook aan het einde van de keten nog gescheiden of komt dan alles weer bij elkaar in die grote openhaard van de afvalverwerking?

  • André van Beveren

   Haha, dat heb ik wel eens gezien bij afvalverwerking Zaandam: komen keurig twee verschillende auto’s met gescheiden afval aanrijden en storten het… jawel… in exact dezelfde grote container.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *