Aldi Koog naar Assendelft (en Zaandam?)

Aan de Dorpsstraat in Assendelft komt een Aldi. De gemeente Zaanstad geeft toestemming voor een supermarkt op die plek.

Volgens Zaanstad past “de verplaatsing van de Aldi-vestiging aan het Zuideinde in Koog a/d Zaan naar de Dorpsstraat in Assendelft” in detailhandelsvisie.

Huh?

“… verplaatsing van de Aldi-vestiging aan het Zuideinde in Koog a/d Zaan naar de Dorpsstraat in Assendelft …”

Op de gevel van het pand aan de Zuideinde staat heel iets anders: de winkel is al verhuisd, en wel naar de Dr. H. G. Scholtenstraat in Zaandam.

aldi verhuizing

“Er is geen alternatieve plek in de hoofdwinkelstructuur” volgens de gemeente? (en de plek aan de Scholtenstraat dan?). Bovendien zet “de nieuwe vestiging de hoofdwinkelstructuur ook niet onder druk” (dus in Assendelft is iedereen blij met de ‘verhuizing’).

De winkel wordt 1345 m2 groot en “daarvoor worden twee filialen (Zuideinde in Koog a/d Zaan en Beethovenstraat in Zaandam) van samen 1745 m2 gesloten.” Ook hier geen woord over de Scholtenstraat (waar kwam dat dan voor in de plaats?).

Het argument van verhuizing (“relocatie” volgens de Detailhandelsvisie) is essentieel, er mag namelijk alleen een nieuwe supermarkt buiten de hoofdstructuur komen als het een verhuizing betreft. Aldi heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden, één vestiging twee keer verhuizen. En de gemeente gaat daarin mee.

Woningbouw

Dat de vestiging aan de Beethovenstraat “gesloten wordt” is nieuws. Die is namelijk allang dicht.

Wel een echt nieuwtje. Op de plekken in de Koog en Beethovenstraat moet woningbouw komen. Daarnaar doet de gemeente onderzoek. Dat onderzoek zal later dit jaar afgerond worden.

Aldi zit in de Zaanstreek aan de Scholtenstraat, op de Westzanerdijk, in de Drielse Wetering (Kalf) en in Marktstraat Wormerveer.

Concurrent Lidl zit naast Aldi aan de Scholtenstraat en Spitsbergen Zaandam, in Assendelft aan de Dorpsstraat 385 en aan de Cor Bruijnweg in Wormerveer. Een nieuwe vestiging is in aanbouw in winkelcentrum Gibraltar.

Deel dit artikel:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *