Alle 20 Zaanse PS2015-kandidaten

Welke Zaankanters zijn verkiesbaar bij de Provinciale Staten-verkiezingen van 18 maart?

Dat zijn er 20, en er zit zelfs één lijsttrekker bij, en bij de VVD en D66 ook mensen op verkiesbare plekken. D66 is koploper met vijf (!) Zaankanters. Ook bij CU/SGP en SP staan Zaankanters hoog, maar waarschijnlijk niet hoog genoeg.

De SP Wormerland vaardigt één kandidaat af: Anna de Groot (ze woont in Wormerveer) en één echte Wormenees (Wormenaar? Wormer?): Henk Onderwater. Er staat één Oostzaanse op de lijst: Carline de Boer (D66). Geen Zaankanters bij PvdA en GroenLinks.

Het lijstje van partijen met:

Het lijstje van partijen zonder Zaankanters:

  • Geen Zaankanters bij Hart voor Noord-Holland.
  • Bij GroenLinks… niks… Fractievoorzitter Paul Laport: “Dat is bijzonder jammer. Maar Alwin Hietbrink is wel een sterke lijsttrekker. Laatst met hem koffie gedronken en over Zaanse zaken gesproken, wel direct contact met hem en op die manier korte lijnen.”
  • mieke van der beekBij de PvdA…. eehhh … “0” (nul). Fractievoorzitter Songul Mutluer: “Ik had graag een Zaanse kandidaat op de lijst gezien. Maar ben tevreden over de lijst. Er zitten echt hele goeie kandidaten bij die Zaanstad een warm hart toe dragen.
  • ZIP heeft gesproken met Noord Holland Lokaal. René de Heer: “Hart voor Noord-Holland is voor de Zaanse Inwoners Partij niet de beweging gebleken die past bij de eigen ideeën.” De beoogde samenwerking tussen Hart voor Noord-Holland en Noord Holland Lokaal is na 2 weken terecht gestopt door NHL volgens De Heer: ” NHL heeft wel de potentie.” Maar dat wordt dus 2019.
  • Geen Zaans bij de Vrouwenpartij.

De eerste lijst publiceerden we een paar weken geleden, aanvullingen dankzij de verschillende partij-websites en een bericht op Dichtbij.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Anna de Groot

    Anna de Groot, de nummer zes van de SP, was acht jaar gemeenteraadslid in Zaanstad en daarna vier jaar wethouder in Wormerland. Gabriëlla Molica, de nummer 20 van de SP, is de voormalig voorzitter van de SP- afdeling Zaanstreek. Henk Onderwater, de nummer 39 van de SP, heeft voor de CPN in de gemeenteraad van Wormer gezeten en voor de CPN en GroenLinks in Provinciale Staten. Henk Onderwater is tot januari 2015 voor de SP gemeenteraadslid in Wormerland geweest en is nu burgerraadslid.

  • Maak kennis met 8 van de 20 Zaanse kandidaten op woensdag 11 maart in de Wormerveerse Vermaning! Vanaf 19.30 uur informatie over de taken en verantwoordelijkheden van de provincie door Prodemos, aansluitend debat. Kijk voor meer informatie op de website van ROSA: http://www.rosa-zaanstad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *