Met kerst naar de kerk hoort er een beetje bij. Maar een dienst bezoeken is lastig in coronatijd. Kerken zijn dicht, of laten maximaal 30 mensen toe.

Diverse kerken streamen kerstdiensten of zetten de dienst achteraf online.

Waar vind je een warme stal? Hieronder een overzicht.


Zondag 26 december

De Ichtus Gemeente in Zaandam heeft op Tweede Kerstdag een dienst van 10:30 – 12:30 uur. Pastor Jan Barendse sr preekt. Van harte welkom! Te volgen via de livestream.

De Kerk in Westerwatering heeft Tweede Kerstdag om 10.00 uur een dienst voor maximaal 30 personen in CBS Het Baken. De dienst kan ook (achteraf) bekeken worden via een livestream in de facebookgroep van de kerk.

Menorah-Zaanstad (CGK) heeft om 10:00 uur een dienst met voorganger Mark Veurink. Hier kan je meekijken.

Bij JerehSalem, evangelische gemeente in de Galjoenstraat in Zaandam, stond om 10:uur een Familie-kerstdienst gepland. Of deze doorgaat (of gestreamd wordt) is ons niet duidelijk. Kijk hier.

Bij de VEG Zaandam (de Paaskerk) kan je elke zondag om 10:00 een nieuwe kerkdienst bekijken. Deze zijn zowel live te volgen als naderhand terug te kijken op YouTube. Over kerst hebben we niets gevonden.

De Kerk van de Nazarener in Koog a/d Zaan streamt wekelijks een kerkdienst. Gisteravond streamden ze een kerstdienst.

De Kogerkerk plaatst de kerk (elke) zondag om 10.00 uur een korte viering. Op zondag 27 december is er een langere dienst. Ook op kerstmorgen (25e) wordt er een viering online geplaatst. Er is dit jaar geen kerstnachtdienst.

De Petruskerk in Krommenie streamt de viering met Pastor S. Baars op Youtube. Zij starten 10:00 uur.

De Vrije Evangelische Gemeente Wormerveer start om 10:00 uur een livestream met voorganger Ds. J. de Jong – Buursma:


Mochten we een dienst niet in het overzicht hebben opgenomen, mail dan naar info@deorkaan.nl of voeg het toe als reactie. (We konden de Heilige mis van de H. Odulphus parochie in Assendelft niet online vinden.)

De foto boven is van Wanda van La Vintage in Krommenie.