De deelname van de Zaanse ploegen aan de Districtsbeker is dit seizoen niet erg succesvol verlopen. Waar in de vorige editie Fortuna W (zat) nog tot de kwartfinale kwam, zijn alle Zaanse ploegen na de eerste ronde van de KO fase al uitgeschakeld.

Maar drie Zaanse ploegen kwamen in deze eerste ronde in actie. Zaterdag ging Westzaan op bezoek bij 3e klasser FC Purmerend. De koploper in de 5e klasse hield meer dan goed stand en na 90 minuten spelen was de wedstrijd nog onbeslist (2-2). Penalty’s moesten de beslissing brengen en deze werden uiteindelijk beter genomen door de thuisploeg.

Rood Wit Zaanstad kende veruit de zwaarste loting. In Alkmaar moesten zij namelijk tegen AFC’34, dat vier klasses hoger uitkomt in de 4e Divisie. Al in de eerste helft bleek het grote krachtsverschil en liep AFC’34 uit naar een 3-0 voorsprong. Rood Wit Zaanstad kon echter een grotere uitslag voorkomen, waarmee de 3-0 ook de eindstand bleek. 

Eerder deze week werd RCZ al uitgeschakeld door Grasshoppers. De ploeg van Sven Talsma kwam donderdagvond te kort in Hoogwoud en verloor uiteindelijk met 3-1. De Racers zijn bezig met een zeer slechte reeks en verloren voor de 6e keer op rij in de competitie en beker.  

Aangezien de wedstrijd van Blauw Wit W weer werd afgelast, was OFC de enige ploeg die een inhaalwedstrijd voor de competitie speelde. Tegen Kolping Boys werd 4-4 gelijk gespeeld, waardoor de achterstand voor de nummer 2 in de 4e klasse, op koploper Andijk nu 4 punten is. 

Redactie sport. Foto Westzaan – Blauw Wit W (3-1) poulefase Districtsbeker Theo van Vlaanderen