Eerst zal ik me even voorstellen: ik ben Arnold Boekhoff, ben 56 Jaar en ik woon in Zaandam. Ik ben licht verstandelijk gehandicapt, openlijk homoseksueel en ik vind het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daar zet in me onder andere als ambassadeur voor de Zaanse Regenboog, het COC en via Senioren en de Roze Loper vrijwillig voor in.

Als ervaringsdeskundige werk ik er al 21 jaar graag aan mee om Nederland toegankelijk en bereikbaar te maken. Ook voor mensen met een handicap/beperking. Dat doe ik door in gesprek te gaan met instanties die daarvoor open staan. Vanuit mijn ervaring en netwerk kunnen daardoor zaken verbeteren, en kan ik eraan bijdragen dat iemand bijvoorbeeld niet geleefd wordt, maar zelfstandig kan leven. 

In een ideale wereld bestaan geen hokjes en is iedereen vrij om zichzelf te zijn. Draag wat je mooi vindt en/of lekker vindt zitten. Alleen jij kan jezelf zijn. Het is fijn als je kleurrijk je liefde kan tonen zonder dat anderen zich daaraan storen of erger…Als je bijvoorbeeld in een café iemand een (tong)zoen wil geven dan zou dat moeten kunnen. Dat is een lieve keuze van degenen die kussen, daar doe je niemand kwaad mee. 

 Spiritualiteit is daarbij voor mij belangrijk. De energie om geestelijk echt contact te krijgen van mens tot mens.

De foto boven is gemaakt bij COC True Colors.