Alles moet weg…

Een bomvolle Miss Etam in het Rozenhof in Zaandam. SALE. Alles voor € 10. Eerst stond er nog ‘vanaf € 10’ maar dat ‘vanaf’ is doorgehaald.

De winkelketen (98 jaar geleden opgericht) loopt op haar laatste benen na ‘gered’ te zijn door Martijn Rozenboom. De winkels gingen (opnieuw) failliet, ruim vierhonderd medewerkers werden ontslagen.

De Volkskrant publiceerde zaterdag een analyse over de ‘reddingspogingen’ van ‘bedrijvendokter’ Rozenboom (ook betrokken bij de ondergang van Steps, Claudia Sträter, Didi, Op=Op en Free Record Shop aldus de Volkskrant). De methode Rozenboom bestaat uit opknippen, ‘leeggeroven’ en ontslagen:

“Rozenboom minimaliseert de kosten en verkoopt de overgebleven kleding tegen ramsjprijzen. Ook haalt hij andere partijen goedkope kleding binnen, die eveneens voor lage prijzen weggaan.”

In de overbleven winkels staat personeel van uitzendbureau Modeteam. Het UWV betaalt de uitkeringen van de vierhonderd ontslagen personeelsleden.

Te zien in het Rozenhof. Het artikel van de Volkskrant zit achter een betaalmuur.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • ellen letterie clemnt

    Het naar binnenhalen van Hr Rozeboom is voor vele ondernemingen rampzalig gebleken wie draai er voor op, de samenleving kan daar nou niets aan gedaan worden, door in grijpen van de overheid belasting dienst etc, dat deze geldwolven getolereerd wordem is mij een raadsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *