Amaliabrug Westknollendam pas in augustus klaar

De oplevering van de Prinses Amaliabrug (de nieuwe Beatrixbrug bij Westknollendam) is met 20 weken vertraagd tot augustus 2019.

De vertraging wordt veroorzaakt door een aanpassing van de software die noodzakelijk is om de brug aan te sluiten op de bediencentrale in Heerhugowaard.

Dat meldt de Provincie Noord-Holland vandaag. De aansluiting op de centrale in Heerhugowaard zou overigens vooral een kostenbesparing opleveren.

De latere oplevering veroorzaakt geen extra hinder voor de beroepsvaart aldus de Provincie. Op de website vaarweginformatie.nl staat een actueel overzicht van stremmingen en scheepvaartmaatregelen. Het testen van de software veroorzaakt geen overlast, ook niet voor omwonenden of wegverkeer.

Kogerpolderbrug

Door de vertraging van de Prinses Amaliabrug moet de tijdelijke brug langer blijven liggen. De tijdelijke brug zou ook worden gebruikt tijdens de werkzaamheden aan de Kogerpolderbrug (de aansluiting van de N246 op de N422 bij West-Grafdijk).

Om de vertraging niet te zeer te laten doorwerken in de rest van het project, laat de provincie nu apart een tijdelijke Kogerpolderbrug ontwerpen. Daardoor start het werk aan de Kogerpolderbrug 8 weken later. De nieuwe Kogerpolderbrug is in januari 2020 klaar en daarmee 15 weken later klaar dan gepland.

Slecht asfalt

Noord-Holland onderzoekt ook de kwaliteit van het asfalt op het traject. Het asfalt op grote delen van de N246 van Wormerveer tot de Kogerpolderbrug en op de N244 van de Kogerpolderbrug tot Alkmaar, blijkt namelijk in een slechtere conditie te zijn dan gedacht.

Dat maakt een uitgebreidere renovatie noodzakelijk, die gepaard gaat met meer hinder voor het wegverkeer. Zodra duidelijk is hoe groot die hinder is en wanneer de werkzaamheden plaatsvinden, zal de provincie dit bekend maken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *