Ambulance gestuit door poller Czaar Peterstraat

Orkaanlezer Johnny fietst vaak langs de beweegbare paaltjes in het centrum van Zaandam en maakt zo nu en dan mee dat er auto’s beschadigd raken door een omhoogkomende of omhoggstaande poller.

Vanmiddag was hij opnieuw getuige van een incident. De poller op de Czaar Peterstraat wilde niet naar beneden en ondanks hulp moest een ambulance na verloop van tijd keren en een andere route zoeken.

Hieronder het filmpje van het gepruts bij de paal (“pijnlijk om aan te zien”). Nadat de ambulance uiteindelijk gekeerd was, vervolgde deze met loeiende sirenes via ’t Krimp en de Hogendijk de route.

Het is overigens niet de eerste keer dat een hulpdienst vastliep op de poller. In 2018 werd twee keer een ambulance niet doorgelaten op de Beatrixbrug. Eén keer omdat het kenteken niet was aangemeld en één keer omdat de zon zo laag stond dat het kenteken niet goed zichtbaar was. Ook reden diverse keren bussen zich vast op de poller (lees daarvoor ons poller-dossier). Dat er weinig incidenten bij de Czaar Peterstraat waren komt omdat de poller twee jaar buiten werking was.

Johnny wil niet elke keer zijn foto’s opsturen (wel doen!), maar eind augustus (Czaar Peterstraat) en begin oktober (Peperstraat) was het ook al raak, en “drie maal (paaltjesonrecht) is scheepsrecht”. Die foto’s staan hieronder.

Beatrixbrug 2 oktober 2022
22 augustus 2022
Deel dit artikel:

5 reacties

 • Bart Prins

  Ben benieuwd wat nú de oorzaak was.
  Blijven plaatsen!

 • Kitty Awondatu

  afschuwelijk, je zal maar degene zijn die op de ambulance wacht

 • Richard de Beer

  Dit is echt niet de eerste keer dat daar een spoedambulance vast kwam te staan door die poller. Ik zelf, heb dit al drie keer mee gemaakt. ook zelfs, dat er een politie wagen met prio 1 kwam te staan. mijn indruk is dat het ook niet verbeteren zal.

 • Heeft de redactie al eens geprobeerd te achterhalen of, en vooral waaróm het mis gaat? Kijk, als automobilisten hun voertuig actief op een paal rijden, dan lijkt me vrij logisch dat de auto stuk gaat. Maar waarom staat ook de hulpverlening voor paal? Met andere woorden: is de paal stuk? Of doet de paal wat ‘ie moet doen, net zoals pakweg een vangrail en een sloot?

  • Adri van Wijnen

   Volgens mij ontstaan de meeste aanrijdingen of belemmeringen door verkeerd gebruik van de pollers/piramides e.d..
   Vanuit mijn ervaring met de voormalige piramides op de Binding, zie ik dat de meeste aanrijdingen ontstaan doordat de weggebruikers niet kijken naar verkeersborden en zeker niet kijken naar de aanwezige verkeerslichten. Men focust zich teveel op de piramide/poller. Daarnaast zijn die belemmeringen, zoals bij die ziekenauto, bijna altijd het gevolg van het niet aanmelden van het kenteken, dan wel niet goed werkende inmeldapparatuur. Natuurlijk ligt het probleem ook wel eens bij de wegapparatuur, maar in het algemeen is toch de weggebruiker de veroorzaker van de problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *