Ambulancepost Zaandam ontsmet vanwege besmettingen

Meerdere ambulancedienstmedewerkers van de post aan de aan de Heijermansstraat in Zaandam (de post nabij het ZMC) zijn besmet gemaakt met het corona-virus, zo blijkt uit testen die voor zorgmedewerkers laagdrempelig worden uitgevoerd.

Daarom worden vandaag de voertuigen en het ambulancegebouw in samenwerking met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland grondig ontsmet, zo laat de woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

De ambulancedienst kan tijdelijk draaien vanuit de brandweerkazerne op het Bernardplein, daar zullen ook de ontsmette voertuigen worden ondergebracht. De brandweer ondervindt hiervan geen hinder.

Na de ontsmetting, waarschijnlijk eind van de dag, kan er weer gewerkt worden vanuit de Heijermansstraat:

‘Wel zullen in de komende tijd extra maatregelen gelden bovenop de algemene hygiënerichtlijnen ambulancezorg. Deze maatregelen betreffen onder andere het meermaals extra reinigen van contactpunten op de post en het beperken van uitwisseling van personeel met andere posten. Deze maatregelen hebben tot doel om 100% veilige ambulancezorg voor alle patiënten te kunnen blijven garanderen.’

Wij hebben woordvoering gevraagd om hoeveel gevallen van besmetting het gaat, en vullen dit bericht aan zodra we antwoord hebben.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Dat is rottig zeg.
  Beterschap mensen, jullie zijn meer dan nodig, altijd hoor, maar nu helemaal !

  Maar wat ik niet helemaal snap is dat ik een ambulance ergens zag staan ( leek niet zo ernstig denk ik, redelijk ontspannen ) en twee man ambulancepersoneel met 3 burgers in een kringetje vlak om elkaar heen zie staan te praten met z’n vijven ?
  Ik ga er maar vanuit dat er een verklaarbare reden voor was, maar toch.

 • P. Makkinje

  Hoe groot is daarmee de kans dat een patient het virus heeft opgelopen in een van de ambulances?
  Ik heb afgelopen zondag helaas gebruik moeten maken van hun diensten, en ik ben nu toch best bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *