Het had de kroon op het werk moeten zijn: de feestelijke opening van de Pallum Upper Basic School in het dorp Berending in Gambia. Nu wordt de ingebruikname van de drie klaslokalen voor kinderen van 12 t/15 jaar overschaduwd door de angst voor Ebola.

Gambia Team is een Zaans initiatief van Ite Visser. Na een vakantie in het kleine Afrikaanse land liet de gedachte aan de slechte omstandigheden haar niet meer los. Ze besloot er iets aan te doen: Stichting Gambia Team werd geboren.

Sinds 2007 heeft dit in Berending geleid tot een kraamcentrum, een schoonwatervoorziening, een sinaasappelboomgaard (waarvan de projecten de financiële vruchten plukken waardoor ze zelfredzaam zijn) een crèche, een kleuterschool, een basisschool, en in november dus ook een middelbare school.

Visser: “Gambia is niet ver gelegen van Sierra Leone, Liberia en Guinea waar de uitbraak is begonnen. Ook in Senegal, het land waardoor Gambia wordt omringd is een geval van Ebola aangetroffen.” Toch blijft Visser positief:

“We hebben een start gemaakt met de realisatie van een studyhall. Daarvoor hebben we nog een gat van € 27.500. We gebruiken de komende tijd om promotie te maken zodat we straks misschien een feestelijke viering kunnen organiseren van het gehele project. We hopen van harte dat het lukt!”

Wilde Ganzen heeft het project goedgekeurd. Dit betekent dat er op elke ingezamelde euro, € 0,55 extra subsidie bovenop komt. Voor meer informatie zie de Facebookpagina van Team Gambia.

Schermafbeelding 2014-10-22 om 10.45.26