Ankara en Marrakech aan de Westzijde

Weer een beetje minder leegstand aan de Westzijde.

In het voormalige pand van Schipper Naaimachines aan de Westzijde 46 is sinds dit weekend meubelzaak Ankara Marrakech gevestigd.

De zaak van Schipper is al enkele jaren verdwenen, tot enkele maanden geleden zat de cadeauwinkel WAAR in het pand aan de Westzijde.

In oktober ontving Zaanstad een aanvraag voor een omgevingsvergunningen om het pand “gedeeltelijk te gebruiken t.b.v. horecafunctie.” Dat is dus niet gebeurd.

Op de foto’s: boven de voorkant van de winkel, onder het interieur met eigenaar Mohammed, en daarna de lekkere koekjes van Marva.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Nel

  Wat had ik graag een andere invulling gezien alweer een meubelzaak, terwijl er al enkele in de westzijde gevestigd zijn met dezelfde meubelstijl. Wie zit daar nou op te wachten de allure van de straat verdwijnt langzamerhand naar punt nul. Is er geen commissie die daar stem heeft?

 • Freek Willem

  Hoe lang zal dit zaakje hier zitten?

 • Erik

  Leegstand bestreiden en nieuw ondernemerschap is vanzelfsprekend prima. De 4e soortgelijke winkel in een korte tijd in dezelfde straat vraagt om aandacht, in dezelfde orde als het over-aanbod van shoarma zaakjes vragen oproept, hoe lekker de koekjes ook zijn.

  • Nel

   Wie zal die aandacht schenken, wij als buurtbewoner zien t met lede ogen aan maar daar (commissie of gemeente) waar t werkelijk thuishoort heeft oogkleppen op. Ik zie toch weer terug naar de Wastora tijd dus als eindpunt een warenhuis als publiektrekker dan willen de overige branches er graag hun bedrijfje hebben. We gaan t zien

 • Jan

  jamnmer dat er geen Zaanse winkel of iets in komt wat Nederlands is. Zijn er al niet genoeg van dat soort zaken? Kijk bv. eens op de zuiddijk. En kijk ook eens wat voor types er voor de winkel rondhangen. Echt heel jammer!

  • Merel Kan

   @Jan, ik zie een prachtige zaak met een gastvrije schaal vol lekkere koekjes, en jij typt over ‘dat soort zaken’?
   Ik hoop dat de winkel van Mohammed en Marva geen types zoals jij binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *