Anoniem solliciteren: een goed idee?

De gemeente Oostzaan begint op initiatief van de PvdA-fractie met een proef anoniem solliciteren. De PvdA in Zaanstad wil bespreken of zo’n plan ook voor Zaanstad kansen heeft.

Bij het Wij zijn Zaankanters Café van 29 maart geeft Erik Schaap van het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland zijn visie op dit onderwerp en zal ingaan op de eerste resultaten van de proeven die onder andere in Den Haag zijn gedaan.

In Oostzaan heeft de gemeenteraad B&W via een motie gevraagd in experimenteel een proef te doen in de Over-gemeenten (dus ook in Wormerland). Anoniem solliciteren zou helpen tegen leeftijdsdiscriminatie of uitsluiting op basis van je afkomst of geslacht.

Het gesprek wordt geleid door Peter de Wit, fractievoorzitter van de PvdA Oostzaan, die in die gemeente het initiatief nam om de motie in te dienen.

Wij zijn Zaankanters is een platform voor sociaal betrokken Zaankanters die zich inzetten voor de Zaanse samenleving. Het platform is een initiatief van PvdA Zaanstreek. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom bij Browerij Hoop aan de Lagedijk 69- 73 in Zaandijk.

Orkaan Bonusvraag: wie is de afgebeelde persoon?

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *