Antwoord Zaans Hoogtepunt 4 *Tromgeroffel*

Vanmorgen plaatsten wij een filmpje van hoog niveau van een Zaans hoogtepunt met de vraag waar het was. Het juiste antwoord liet niet op zich wachten. Het kwam van Zaans hoogtepunt-expert Bert Versteeg:

‘Saen Tower’

Eigenlijk moet dat Saentoren zijn, maar ’t is een kniesoor die daar op let.

Weer te makkelijk dus? Nee, want gelukkig waren er ook mensen die via Twitter en Facebook gokten op de Hermitage, de Conrad, en de Sting.

In het antwoordfilmpje ontdek je meer over het hoogtepunt (En… als je toch op ons Youtube-kanaal bent, abonneer je! Dan krijg je alle Orkaanvideo’s vers!):

Over dit hoogtepunt

In 2016 schreef Sander Wegereef een geweldig stuk voor De Orkaan over deze toren. En ook Zaans Hoogtepunt-expert Bert Versteeg wist vanmorgen weer wat leuke informatie op te lepelen:

De toren is gebouwd in 1970 naar een ontwerp van architectenburo Groosman uit Rotterdam.
De toren is 70 meter hoog en was van 1971 tot 1996 het hoofdkantoor van Albert Heijn.
De wijze van bouwen voor dit kantoorgebouw, was ook vooruitstrevend, eerst werd de bovenverdieping gebouwd, die werd vervolgens omhoog gelift, zodat de volgende verdieping gebouwd kon worden. Zo werd de toren van bovenaf gebouwd,
Nadat Albert Heijn was vertrokken werd de toren gerenoveerd waarna de Rabobank er in kwam, de toren wordt daarom ook wel Rabo toren genoemd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *