Appartementen in NUON-kantoor

Zaanstad wil een omgevingsvergunning verlenen om aan de Vincent van Goghweg nr 52 appartementen te bouwen in het voormalige NUON-kantoor.

Het huidige kantoorgebouw moet ook een extra bouwlaag met balkons krijgen.

In het pand zijn nu bedrijven als de Döner Company, Tasfin, BaMer, Tastan Investment en Delcata BV gevestigd.

Het gebouw dateert van 1987. De luchtfoto komt van de site van Wijkoverleg Oud- West. Op 11 september zijn plannen van OOKarchitecten uit Amersfoort aan de buurt gepresenteerd.

Totaal ging het toen om 41 appartementen variërend van 70 tot 114 vierkante meter.

Tegen het ontwerpbesluit kan bezwaar ingediend worden bij B&W t/m 21 november.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Bruce

    “ontwerpbesluit kan bezwaar indiend worden”

    Normaal gesproken ben ik ook niet zo van het wijzen op foutjes, maar nadat er zo’n verheven stuk werd geplaatst over iemand die ‘zwaarte piet’ schrijft, en het hoofdlettergebruik in brieven van de gemeente, mag dit natuurlijk niet onopgemerkt blijven.

    Daarnaast een inhoudelijk punt; als het om een ontwerpbesluit gaat, bestaat de mogelijkheid een zienswijze in te dienen, tegen een definitief besluit kan bezwaar worden gemaakt (of rechtstreeks beroep worden ingesteld, afhankelijk van de procedure die is gevolgd).

  • De Orkaan

    Het is inderdaad een ‘zienswijze’, een begrip ontwikkeld in het ambtenaar-bargoens dat wij liever niet gebruiken, in de praktijk is het gewoon een bezwaar. En het moet ook ingediend zijn. Dat is inmiddels aangepast.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *