Aquariumwinkel Mauie’s naar Wormerveer (met gifkikkers)

Na zeven jaar Krommenie verhuist Mauie’s aquariumwinkel naar Wormerveer. Op 1 september krijgen Maurits Kap en zijn partner Romy de sleutel van het pand aan de Esdoornlaan 40, waar nu een woonwinkel gevestigd is. Dan kan de verbouwing beginnen.

De reden voor de verhuizing: meer ruimte voor de winkel, meer mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verduurzamen (zonnepanelen, waterpompen, dubbel glas) en meer parkeerruimte.

Het was nog een hele zoektocht om een geschikte nieuwe locatie te vinden. De aanwezigheid van de aquaria zorgt voor een zware vloerbelasting, waarin veel winkels niet kunnen voorzien. Het pand aan de Esdoornlaan voldeed aan alle eisen, maar was te groot voor de winkel.

Selfstorage

‘We hebben dat opgelost door de winkel aan de voorzijde te combineren met een selfstorage aan de achterzijde’ vertelt Romy. ‘We houden rekening met de buurt. We belasten de parkeerruimte niet, omdat de gebruikers inpandig parkeren. We gaan ‘normale’ openingstijden hanteren. Geen 24×7.’

De verhuizing betekent een aanzienlijke uitbreiding van de winkelruimte aan de voorzijde. Mauie’s zet de bestaande activiteiten voort, de verkoop van zoetwater- en zeeaquaria met siervissen uit alle delen van de wereld. Voor de zeeaquaria kweekt Mauie’s koralen.

Gifkikkers

Er is meer ruimte voor quarantaine: vissen gaan eerst in quarantaine ter controle van hun gezondheid. In Wormerveer kunnen meer vissen en verschillende soorten tegelijk in quarantaine worden genomen.

Het assortiment wordt uitgebreid met een terrariumafdeling (gifkikkers, gekko’s en woestijndieren). Er komt ook een showroom waarin klanten de verschillende aquaria kunnen zien, die Mauie’s verkoopt. ‘Meer ruimte, veel meer mogelijkheden,’ zegt Romy. ‘In Wormerveer kunnen we nog een hele tijd doorgaan met onze winkel.’

Lees ook:

Door Jaap de Jong (foto Jaap de Jong). Extra info uit eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *