Asfaltarmoede in Assendelft

De fietsbrug langs de Communicatieweg ter hoogte van de scouting in Assendelft ligt er niet erg fraai bij, zo meldt Marijke Roepert-Holtmaat ons: 

‘De brug is bijzonder slecht, daarom van die rare platen hier en daar er op geplaatst. Deze hebben een flink hoogteverschil met de plankenvloer. Fiets er over en je nieren gaan aan de wandel. Ik zie mensen afstappen om hun fietswiel en hun lichaam deze hobbels te besparen. Dit al meer dan een jaar…moeten we nu weer de winter door met gladdigheid, valpartijen…’

Maar… de gemeente zou de gemeente niet zijn als er subiet een reparatieploeg op af werd gestuurd! Helaas zonder het gewenst resultaat: 

‘Een heeeel klein beetje asfalt had de gemeente zeker over voor die vreselijke obstakels… Op is op😪. Te treurig voor woorden.’ 

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Peter Hessels

  Degene die deze oplossing bedacht heeft, is geen fietser. Dat is wel duidelijk.

 • Jaap Crok

  Het is maar in Assendelft, een aanhangsel van Zaanstad. Het centrum van Zaandam is veel belangrijker.

 • Rob Wolvers

  Het is een heel effectieve methode om mensen van de fiets in de auto te jagen 😉

 • Sonja Puhl Diehle

  Een paar lapjes asfalt. Het helpt echt niet. Maar nu kon zeker het bord: “slecht wegdek” verwijderd worden? Tijd voor een nieuwe brug.

 • Irene Ellermeijer

  Ach Zaanstad besteedt al jaren veel te weinig aandacht aan fietsers. Hoe vaak kom je bordje niet tegen: “Fietsers afstappen”? Zelf ben ik nog nooit het borje tegen gekomen Automobilisten uitstappen!

  Zelfs het Westenwindpad is geen fietspad, je moet je als fietsers om voetgangers en loslopende honden bewegen. ZO JAMMER DIT FIETSBELEID IN ZAANSTAD!!!!!!

  • Suzanne Serton

   In Krommenie is bij het renoveren van de Weverstraat juist heel veel rekening gehouden met fietsers en ik zie Zaanstad juist veel initiatieven voor fietsers ontwikkelen. Het beleid is volgens mij prima, de uitvoering ervan laat hier en daar nog wel wat te wensen over.

 • S. Hartog

  Diep treurig! Men zou zich diep moeten schamen! Dat Zaanstad op deze manier meent iets voor fietsers te kunnen doen. Dat had men beter kunnen laten….

 • Stephan van Hienen

  Een aantal maanden geleden zag ik de melding dat er een vergunning was aangevraagd voor het vervangen van de brug. (in wekelijkse mededelingen van gemeente)

 • annemieke van der maat

  vandaag langs de betreffende brug gelopen, en er stonden voor de zoveelste keer 2 busjes van de gemeente zaanstad. en die waren….u raad het al weer knip en plakwerk aan de aan het uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *