Geen bushalte voor asielzoekers: half uurtje lopen naar centrum

Asielzoekerscentrum wordt POL, geen AZC volgens het COA. Achter die geheimzinnige afkortingen schuilen de begrippen Proces Opvang Locatie, Asielzoekerscentrum en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

Het Noordhollands Dagblad deed verslag van het Zaans Beraad waaruit duidelijk werd dat het geen permanente opvang was – in principe 8 dagen tot 3 maanden – en dus geen AZC, waardoor er minder voorzieningen nodig waren.

Voorzieningen zijn er op het industriegebied helemaal niet – en de bedrijven aldaar waren dan ook geen voorstander van de asielboten.

Maar de boten – met 600 asielzoekers – komen er toch (foto eerder op Twitter gezet door GL-fractieleider Paul Laport). Zonder cameratoezicht maar met preventieve surveillance van de politie.

De voorwaarden zijn duister, vooral omdat verblijf “in principe” niet langer dan 3 maandenis en er “in beginsel” geen gezinnen en dus ook geen kinderen komen. Zulke formuleringen laten veel speelruimte. “We kunnen niet in de toekomst kijken” zei de COA-vertegenwoordigster. Er zijn wel leslokalen gepland; alleen voor volwassenen? Kennelijk kan of wil de gemeente geen harde afspraken met COA maken over deze voorwaarden.

Bij het Zaans Beraad werd  wel over de voorzieningen nagedacht, een volkstuintje (GL) een pendelbus(SP) of een extra bushalte. Dat komt er dus niet. Dat betekent lopen. Volgens Google Maps 32 minuten naar de Dam.

Screen Shot 2014-10-10 at 08.06.44

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *