Assendelft vergadert: geld, gas, vliegen, Lint, Nauerna…

Een gemeente is Assendelft al meer dan 50 jaar niet meer. Maar over wat er in het dorp speelt, kan wel vergaderd worden (in gezelschap van wijkwethouder Gerard Slegers).

Op de agenda morgen (15 januari) van het wijkoverleg staan onder meer de begrotingsposten van Zaanstad die op Assendelft betrekking hebben, de vliegtuigoverlast van Schiphol en de situatie in Nauerna.

Wethouder Slegers licht de begroting van Zaanstad toe (voor zover het om geld voor Assendelft gaat) terwijl Hans Lalk van Belangenvereniging Nauerna in zal gaan op alles wat in het buurtschap en de omgeving speelt. Denk daarbij vooral aan de vuilstort en het ’tijdelijk’ gesloten park Nauerna.

De werkgroep Saense Onderwonenden Schiphol (SOS) presenteert zich ook bij het wijkoverleg. Volgens SOS is het leefmilieu in het noorden van Zaanstad verslechterd sinds de opening van de Polderbaan in 2003:

“De jarenlange groei van het aantal vliegbewegingen – van 200.000 naar 500.000 – eist zijn tol: inmiddels is het aantal ERNSTIG gehinderden in Assendelft Zuid opgelopen tot 54% en in Assendelft Noord tot 43%.”

De website van SOS is sinds vorige week in de lucht (de foto boven hebben we van die website).

Het Lint

Vertegenwoordigers van Woningbouwvereniging Parteon die drie woningen in het centrum van Assendelft “van het gas af” heeft gehaald, komen vertellen hoe dat werkt: “van het gas af”.

Ook kunnen Assendelvers hun hart lucht over Het Lint, het gratis magazine dat het Sociaal Wijkteam sinds 2,5 jaar eens per kwartaal laat verspreiden in Assendelft. De redactie komt vertellen wie ze zijn en wat de bedoeling is van dit magazine.

De Openbare Vergadering is op woensdag 15 januari vanaf 20.00 uur in het Wapen van Assendelft, Dorpsstraat 533, Assendelft.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ton Zuidervaart

    Even een berichtje m.b.t. het wijkoverleg. Het is bij de voetbalvereniging SVA bekend dat er overleg is vanavond .Er is vorig overleg toegezegd bij monde van onze wethouder Gerard Slegers dat het nieuwe fietspad naar het complex zeker in de zomer van 2019 aangelegd zou worden .We weten allemaal dat het niet is gerealiseerd ,dus lijkt het mij wel verstandig om dit vanavond even toe te lichten .Voordat er misschien enig rumoer in de zaal ontstaat .
    Vr groet Ton Zuidervaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *